Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pături de petrol uriaşe, descoperite în adâncul Golfului Mexic

Această descoperire, realizată de cercetători universitari aflaţi la bordul navei Pelican, reprezintă o dovadă că scurgerea de petrol din puţul subacvatic spart ar putea fi mult mai gravă decât estimările făcute de administraţia americană sau de grupul BP, care exploata platforma.
"O cantitate de petrol şocant de mare se află în adâncurile oceanului, ea fiind comparabilă cu ce se vede la suprafaţa apei. Este vorba despre o cantitate uriaşă de petrol în straturi multiple, trei, patru sau cinci straturi în adâncul oceanului" , a declarat Samantha Joye, cercetătoare la Universitatea din Georgia. Aceasta participă la una din primele misiuni ştiinţifice de strângere de informaţii în legătură cu situaţia din Golful Mexicului.

Cercetătorii se tem că scurgerile de petrol ar putea face ca nivelul oxigenului existent în apele din golf să scadă atât de mult încât tot ecosistemul din apropiere să fie distrus.

Potrivit acestora, petrolul s-ar scurge în apă într-un ritm de cinci până la 15 ori mai mare decât cel estimat de administraţia americană, care se bazează pe imagini din satelit luate de la suprafaţa apei.
Categorie articol: 

Comentarii