Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Părintele Arhiepiscop Casian a votat împreună cu românii din Spania

• duminica trecută, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian s-a aflat în comunitatea românească din localitatea Coslada (Spania), la hramul bisericii “Sf. Nectarie Taumaturgul” • cu acest prilej, ierarhul de la Dunărea de Jos şi-a exercitat dreptul constituţional de a vota pentru alegerile prezidenţiale, la Secţia de votare nr. 633 din Coslada

 

La invitaţia Preasfinţitului Părinte Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, şi a părintelui George Cimpoca, parohul comunităţii românilor ortodocşi din municipiul Coslada (Madrid), Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a participat, în ziua de 10 noiembrie 2019 (Duminica a 25-a după Rusalii, a Samarineanului milostiv) la hramul parohiei româneşti închinată Sfântului Nectarie Taumaturgul.

“Întreaga sărbătoare a stat sub semnul bucuriei şi al gratitudinii. Celebrarea hramului exprimă, înainte de toate, bucuria comuniunii şi a apartenenţei credincioşilor la comunitate - o enorie nici mică, nici mare, dar vie. În acelaşi timp, celebrarea a fost şi momentul exprimării mulţumirii şi a recunoştinţei pentru purtarea de grijă a Lui Dumnezeu, Care a inspirat şi a făcut posibilă, după momente grele de încercare, amenajarea unui nou locaş de închinare, punte între cer şi pământ, o nouă «scară a lui Iacob» pe care vor urca rugăciunile, aspiraţiile, bucuriile, necazurile credincioşilor, prin mijlocirea sfântului ocrotitor, Nectarie Taumaturgul”, ne-a declarat un participant la Sfânta Liturghie de hram din Coslada.

În cuvântul de învăţătură rostit, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a menţionat că trebuie să ne regăsim aproapele şi să trecem de la cunoaşterea legii la împlinirea ei.

“Aproapele nu ne sunt doar rudele, prietenii, cunoscuţii şi binefăcătorii. Aproape ne este oricine are nevoie de noi. Aproapele e mereu lângă noi. Şi astăzi sunt lângă noi oameni în agonie. La tot pasul poţi întâlni un muribund în agonie sufletească, spirituală sau trupească, fizică sau economică. Din ce în ce mai mulţi oameni în agonie şi din ce în ce mai puţini samariteni milostivi, oameni care să se oprească şi să ajute, să facă binele minim necesar. Ştirile pe care le primim sunt pline de oameni care «cad în mâinile tâlharilor». Poate corect ar fi să spunem că sunt pline de mâini de tâlhar care trag oamenii în jos, spre mizerie şi moarte. Mâinile de tâlhar care fac astăzi rău sunt regăsite sub diferite chipuri: hoţie, înşelăciune, trădare, demagogie, ipocrizie. Nu ai cum să nu te întrebi: oare cum e posibil? Oare nu suntem toţi oameni? De ce ne facem rău unii altora?”, a spus ierarhul, care a vorbit despre Evanghelia sărbătorii şi despre Sfântul Nectarie, model pentru creştinii tuturor timpurilor. 

Înaltpreasfinţia Sa a transmis credincioşilor binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, felicitându-l, totodată, pe părintele paroh Cimpoca pentru misiunea desfăşurată timp de 13 ani în Regatul Spaniei. Înaltpreasfinţia Sa i-a oferit, în semn de apreciere, distincţia eparhială “Crucea Sfântului Apostol Andrei”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian şi-a exprimat încrederea că fiii şi fiicele “Grădinii Maicii Domnului” vor continua să fie parte din aceeaşi familie, în comuniune cu cei care le sunt alături sau la mii de kilometri distanţă, în România. În aceeaşi zi, ierarhul şi-a exercitat dreptul constituţional de a vota, la Secţia de votare nr. 633 din Coslada.

 
Categorie articol: 

Comentarii