Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Părculeţul din Bariera Călăraşilor se naşte greu

În luna aprilie, Primăria a început lucrările de amenajare a unui mic parc pe terenul viran din Bariera Călăraşilor, care stă de câţiva ani împrejmuit cu gard de tablă. În mod normal, treaba trebuia finalizată de mult. Din păcate, imediat după ce au făcut nişte alei din piatră cubică, utilajele şi muncitorii au dispărut din peisaj şi n-au mai apărut nici până la ora actuală.
Pe spaţiul respectiv ar fi trebuit să se construiască un ultramodern spaţiu comercial. După cum se ştie, în urmă cu cinci ani, un grup de investiţii israeliano-cipriot, "Isrom Investment" SRL, se lăuda că va construi acolo o clădire cum nu s-a mai văzut în Brăila, înaltă de 14 etaje, cu parcare subterană, spaţii comerciale, administrative şi de locuit. Firma respectivă a cumpărat o suprafaţă de 785 metri pătraţi şi a concesionat de la Consiliul Local restul până la 3.400 mp. Proiectul a rămas, însă, doar în stadiul de intenţie. Despre investitori nu s-a mai auzit nimic, iar terenul s-a transformat într-un maidan plin de bălării. Pentru ca această imagine deplorabilă să dispară, autorităţile locale au decis să igienizeze zona şi să îi dea un aspect de parc. "Nu putem face modificări foarte mari, fiindcă acea suprafaţă de 785 metri pătraţi cumpărată de investitori încă se mai află în posesia acestora. E posibil ca, pe viitor, ei să vină să construiască ceva. Deocamdată, cât timp nu şi-au anunţat nicio intenţie fermă în acest sens, terenul nu poate fi lăsat în starea actuală. O să amenajăm un mic parc şi îl punem la dispoziţia cetăţenilor", declara, în luna aprilie, primarul Aurel Simionescu. Însă, la scurt timp după aceste declaraţii, utilajele care lucrau la amenajarea parcului au dispărut, iar zona a rămas în continuare împrejmuită cu gardul de tablă. "Au făcut o alee din piatră cubică, pe urmă şi-au luat excavatoarele şi au plecat. De câteva săptămâni, nu mai lucrează nimeni acolo. A rămas tot un teren viran ca şi înainte", ne-a spus Andra P., o locatară a blocului A1bis, situat pe Aleea Parcului, chiar vizavi de terenul în cauză.
Primarul Aurel Simionescu ne-a declarat, ieri, că şantierul nu a fost abandonat. Edilul-şef îi contrazice pe locatarii blocurilor din zonă, deşi aceştia au avut posibilitatea să vadă exact, de la ferestrele apartamentelor situate la etajele superioare, felul cum s-au derulat lucrurile pe şantier. "Nu e adevărat că nu se lucrează de câteva săptămâni. Avem doar o pauză de câteva zile, din cauza ploilor de săptămâna trecută, care au făcut terenul impracticabil. După ce se zvântă terenul, ne apucăm de treabă. Mai trebuie să facem completări cu pământ, să plantăm flori şi gazon şi să montăm şi câteva bănci. Eu zic că pe la jumătatea acestei luni o să fim gata", ne-a declarat Simionescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii