Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pădurar internat în spital după ce ar fi fost bătut crunt de mai mulți braconieri

* bărbatul susține că a fost atacat de 7 indivizi care ar fi intenționat să îl omoare pentru că i-ar fi prins în repetate rânduri în timp ce braconau sau furau motorină de pe șlepuri

 

Vasilică Mihai, 55 de ani, este angajat al Ocolului Silvic Lacu Sărat și are în grijă de mai mulți ani Cantonul 12 Zainea din zona localității Tufești. El spune că a fost amenințat de mai multe ori de un grup de braconieri pe care i-a prins în timp ce omorau animale sau furau motorină din rezervoarele unor șlepuri. Pentru că ar fi refuzat să păstreze tăcerea și a raportat șefilor și autorităților ce se întâmplă, grupul de braconieri din Tufești ar fi încercat să îl reducă la tăcere.

 

”M-au atacat vineri, 6 aprilie, când au prins momentul că băiatul meu plecase în sat cu căruța ca să cumpere ce ne mai trebuie și nouă pentru sărbători. Eu luasem barca pentru a face o tură prin pădure, când m-am trezit cu ei lângă mine. Erau 7 inși și unul dintre ei mi-a tras o bâtă în cap de n-am mai știut de mine. Am căzut din barcă în apa până la piept și nici nu mai puteam să mă mișc, dar îi auzeam cum vorbeau între ei să pună un pietroi pe mine ca să mă înec acolo. Altul a zis că să mă lase, că sunt mort deja. Dacă au văzut că încep să mișc, au sărit pe mine cu pumnii și picioarele. M-au bătut acolo în apă și pe urmă s-au dus la mal, mă așteptau cu niște bețe în mâini ca să mă omoare dacă încerc să ies afară. Am reușit să mă târăsc prin lăstăriș până în dreptul cantonului. La canton m-am dus repede și am luat telefonul pe urmă m-am întors în apă că ei veneau după mine. Am sunat la 112 și mi s-a spus că o să vină Poliția de Frontieră, dar n-a venit nimeni, am așteptat degeaba. Până la urmă i-am auzit cum vorbeau de pe mal la telefon cu cineva de la un post de poliție care le spunea să plece repede că eu am dat alarma”, ne-a povestit pădurarul. Acesta spune că, după ce atacatorii au plecat, a ieșit pe mal, după mai bine de trei ore de stat în apă, și a chemat Salvarea. 

 

Reamintim că Vasilică Mihai s-a mai plâns și în luna decembrie a anului trecut că este amenințat de braconierii din Tufești și că șefii săi de la Ocolul Silvic Lacu Sărat și Direcția Sivică Brăila nu iau măsuri, deși a raportat în repetate rânduri aceste incidente. Conducerea Direcției Silvice ne-a declarat atunci că sesizările repetate ale pădurarului au fost cercetate dar că nu se confirmă și că, din contră, acesta ar avea nereguli în activitate.

 

Actualele acuzații ale bărbatului nu sunt confirmate de Poliție. Astfel, Inspectoratul de Poliție al Județului Brăila ne-a transmis că vineri, 6 aprilie, nu s-a consemnat niciun incident cu un pădurar bătut în zona Tufești.
Categorie articol: 

Comentarii