Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pârâcioasa mică a Brăilei

Păi, aşa scriu ziarele, oameni buni, bazându-se inclusiv pe o declaraţie dată în acest sens de însuşi Diacomatu în faţa procurorilor DNA. Nici acum nu îmi vine să cred cum „verticalul" Diacomatu s-a apucat să îi dea pe tobogan pe cei cu care fusese la furat. Nu aş vrea să îl sperii inutil pe Diacomatu, dar am auzit că, după violatori, turnătorii sunt cei mai huliţi în puşcării de ceilalţi deţinuţi.
În scandalul „Bica", cel cu mafia retrocedărilor, Sergiu Diacomatu a fost şi el agăţat de procurori. Şi asta pentru că, în 2011, după cum bine au intuit unii cititori ai ziarului Obiectiv, care postau comentarii în acest sens pe site, nenea Sergiu Diacomatu s-a dedulcit la nişte şpăgi din retrocedări, în calitate de membru al Comisiei de Evaluare şi cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Mai ţineţi minte că se întreba lumea, la alegerile din vara lui 2012 pentru CJ Brăila, de unde are atâţia bani Diacomatu pentru a-şi susţine campania electorală? Vorbim despre candidatul „independent" Diacomatu, care nu era înregimentat politic, cel puţin până la proba contrarie. Dacă avea un partid politic în spate, Diacomatu putea să bage placa aia cu donaţiile venite din partea membrilor, cu susţinerea sosită de la diverşi simpatizanţi potenţi din punct de vedere financiar. Dar aşa, campania electorală a lui Diacomatu, care lăsa de înţeles că a venit cu banii proprii şi personali de acasă, a sunat a şmen de la un capăt la altul.
Şi cu toate astea, brăilenii l-au votat, în iunie 2012, pe Diacomatu. Dar l-au votat nu pentru că l-ar fi considerat cine ştie ce personaj providenţial, ci pentru că se săturaseră până peste cap de Bunea Stancu. Uite-aşa, Diacomatu a reuşit să îl învingă pe Bunea Stancu în municipiul Brăila. În judeţ, însă, aşa cum era de aşteptat, aspiratorul de voturi pesedist şi-a făcut treaba, câştigând detaşat.
Prins niţel cu uşa de procurorii DNA, Sergiu Diacomatu s-a apucat să verse guşa în faţa procurorilor, să spună ce şi cum a făcut, împreună cu cine anume a făcut, reconstituind probabil şi traseul banilor încasaţi cu titlu de comision, ca să nu zicem şpagă. Graţie denunţurilor sale, Diacomatu a fost lăsat în libertate, el fiind acum doar sub control judiciar. Nu ştim ce înţelegeri a făcut Diacomatu cu procurorii DNA (probabil că i s-a garantat o pedeapsă mult redusă comparativ cu faptele pe care le-ar fi comis) dar nu ştiu de ce am sentimentul că Pârâcioasa Mică a Brăilei nu va scăpa cu suspendare în acest mare dosar de corupţie.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii