Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pâine, sare şi dosare penale

Cei 60 de imigranţi din Pakistan, Maroc, Somalia, Iran şi Sudan, prinşi în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona de frontieră a localităţii timişene Lunga, în timp ce intenţionau să treacă ilegal graniţa, sunt cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei de stat.
„Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor 60 de bărbaţi documentele de readmisie, fiind efectuate demersurile pentru predarea acestora către autorităţile din Serbia. Migranţii se află în custodia Serviciului pentru Imigrări Timiş pentru finalizarea procedurilor specifice", arată purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Roxana Costache, într-un comunicat remis Agerpres.
Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate asupra grupului de imigranţi care a fost depistat de poliţişti în apropierea frontierei cu Serbia, s-a stabilit că cele 60 de persoane care au trecut ilegal frontiera de stat sunt 41 din Pakistan, 12 din Maroc, 5 din Somalia, unul din Iran şi unul din Sudan.
Persoanele în cauză au declarat că au plecat din ţările de origine traversând Turcia, Grecia, Macedonia şi Serbia, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi de lucru, precizează Roxana Costache.
Pe durata cercetărilor, cele 60 de persoane au beneficiat de hrană, apă şi ceaiuri calde, oferite de poliţiştii de frontiera timişeni. În cauză s-a întocmit dosar pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.
Categorie articol: 

Comentarii