Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Overdraftul, creditul simplu de obtinut

Descoperitul de cont sau overdraftul este cea mai simpla solutie pentru cei care vor sa aiba la dispozitie mereu o suma de bani. Este, de fapt, un credit obtinut prin intermediul unui card.
Desi costurile sint mai mari decit in cazul unui credit pentru nevoi personale, ele au avantajul ca pot fi folosite ca o linie de credit.
Obtinerea unui descoperit de cont, in cazul unui card de debit este conditionat de incheierea unui protocol intre banca si angajator. Salariul va fi virat intr-un card de debit emis de institutia financiara care acorda descoperitul de cont. Overdraftul acordat de banca va reprezenta contravaloarea a maximum sase salarii nete.
Veniturile luate in considerare sint aceleasi ca pentru creditele de nevoi personale, adica salarii, drepturi de autor pe perioada nedeterminata, chirii etc. Va trebui sa aveti o vechime de minimum trei luni ca angajat la actualul loc de munca, iar valoarea creditelor pe care le mai aveti la alte banci, plus rata la overdraft, nu trebuie sa depaseasca 40% din veniturile lunare.
Functionind ca o linie de credit, pe masura ce banii sint rambursati, ei pot fi retrasi inca o data numerar in limita creditului acordat initial. Dobinda si comisioanele pot fi percepute automat de catre banca, in momentul in care se vireaza salariul pe cardul de debit. Banca aplica dobinda doar pentru suma retrasa, nu la tot creditul. Dobinda pentru sumele trase din descoperitul de cont este ceva mai mare decit la un credit obisnuit, fiind in medie de 20%. Perioada de gratie pentru returnarea imprumutului fara dobinda variaza de la 30 la 56 de zile, iar pentru plata la comercianti, comisionul este zero.
Categorie articol: 

Comentarii