Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oua pentru Iliescu

Ion Iliescu este injurat tot anul de romani, dar in zilele cind se comemoreaza eroii revolutiei din decembrie '89, vorbele grele la adresa fostului presedinte capata si mai multa substanta. Anul acesta, contestatarii lui Iliescu si-au pierdut controlul. Mai intii l-au atacat cu monede, sustinind ca acestea au reprezentat cei 30 de arginti care se arunca tradatorului. Ieri, acelasi Ion Iliescu a fost luat la tinta de un pensionar, care a aruncat cu oua in el, murdarindu-i paltonul. Constantin Georgescu, de 78 de ani, si-a pierdut cei doi fii in evenimentele din decembrie '89 si, la fel ca multi alti romani, il considera vinovat pe Iliescu de acest lucru.
E drept ca nu trebuie incurajate astfel de iesiri, insa consider ca gesturile de acest gen nu trebuie judecate la gramada. Fiecare caz trebuie luat separat, caci numai asa vom putea intelege motivatia lui. Ion Iliescu nu a avut nici rabdare, nici chef sa inteleaga ce anume l-a determinat pe pensionarul Georgescu sa porneasca atacul cu oua. Rugat de ziaristi sa comenteze incidentul, Ion Iliescu a avut o reactie tipica de bolsevic. "Nu mai faceti eveniment din fiecare neghiobie. Astfel de oameni dezaxati trebuie ignorati, n-au ce sa caute in ambianta noastra...", a declarat Iliescu, vizibil afectat de episodul caruia tocmai ii cazuse victima.
Deci, batrinul Georgescu, care nu a intentionat sa-l raneasca fizic pe fostul presedinte, ci doar sa-i dea o palma morala, pentru ca mai are si tupeu sa se identifice cu eroii revolutiei, acest batrin, asadar, "nu are ce sa caute in ambianta noastra". Cei doi copii ai domnului Georgescu (care a facut 17 ani de puscarie la Aiud, fiind detinut politic) si-au dat viata la revolutie, pentru libertate. Or, libertate inseamna sa poti protesta, sa-ti strigi nemultumirile, sa iei atitudine, in limite rezonabile, desigur. Iliescu, insa, vrea ca astfel de oameni, care isi urla frustrarile, sa fie ignorati, eventual izolati, caci ii strica lui "ambianta".
Ieri am realizat ca ranile deschise ale revolutiei din decembrie '89 nu vor incepe sa se cicatrizeze decit dupa ce Ion Iliescu nu va mai fi. Din punctul meu de vedere, este bine ca din cind in cind vine cineva si-i reaminteste fostului presedinte ce anume a facut la revolutie.
P.S.: Sper ca dl. Georgescu a avut inspiratia sa vina la intilnirea cu tov. Iliescu cu oua clocite!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii