Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

OTV - Isterizarea României

S-a vorbit mult despre otevizarea României. Fenomenul comportă două direcţii: 1. dorinţa de a scoate totul, absolut totul la iveală, chiar în date din cele mai confuze sau eronat înfăţişate; 2. pofta unei mari bălăcăreli din care să nu se mai poată înţelege nimic. În altă ordine de idei, se poate afirma că atunci când demarează o campanie, Dan Diaconescu o face "profesionist", nu glumă. Ceea ce nu reuşesc Antenele şi Realitatea, execută Diaconescu scurt şi exact. Recentul linşaj asupra lui Sorin Oprescu oferă o imagine exactă asupra "tehnicii" speciale, persuasive, căreia, cred eu, nu-i poate rezista nimeni. Şi trebuie spus că totul se produce cu resurse minime, mai exact cu materialul clientului. Hai să mergem pe stradă! - acesta-i îndemnul. Nu trebuie să faci nimic, trebuie doar să priveşti atent şi să stai de vorbă cu oamenii.
Oricât am dori să bagatelizăm fenomenul, el există şi face parte dintr-o Românie pe care, dacă vrei s-o cunoşti, trebuie s-o baţi la picior. Această Românie este isterizată de absolut orice detaliu sau situaţie. O simplă imagine a unei clădiri părăsite scoate naţiunea OTV din minţi. Un taximetrist care afirmă că munceşte şi este înşelat de Primărie, o aduce la apogeul furiei. O bătrână tristă şi mâhnită face să curgă telefoanele unul după altul. Promisiunea unei mari răzbunări iese în fiecare seară din pupitrul lui Dan Diaconescu. OTV-ul arată chipul unei Românii care nu mai suportă, în fond, absolut nimic. Care vrea răzbunare şi atât.
Dar să vedem pe cine vrea să se răzbune naţiunea OTV. Pe guvernanţi? Da! Pe toţi, toţi? Da! Şi pe mai cine? Pe toţi cei care nu sunt otevişti. Din acest punct de vedere, Dan Diaconescu dă o lecţie politicienilor care avertizează că, musai, clasa politică trebuie să se întoarcă la "popor". Ei, uite că s-a întors Dan Diaconescu la popor. Fără să facă mare lucru pentru asta. Proiectul lui este simplu. Ce vrea poporul? Să vorbească. Atunci să vorbească la OTV. Ce mai vrea poporul? Să spună tot ce-i trece prin cap. Atunci să spună la OTV. Şi ce mai vrea poporul? Să nu mai fie "sfidat". Bun, la OTV nu va fi "sfidat".
Dan Diaconescu instrumentează butoiul cu pulbere al României, averea noastră naţională. Şi obţine profituri exorbitante. Dar după ce va trafica acest bun inestimabil, vânzându-l prin diferite negocieri oculte, totul va deveni limpede. Şi al cui va fi capul care se va rostogoli gingaş prin ţărână? Spuneţi dumneavoastră!
Categorie articol: 

Comentarii