Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ostaticii europeni din Egipt primisera din partea rapitorilor o masina si un sistem GPS

Una dintre fostele ostatice italiene din Egipt afirma ca rapitorii le-au oferit o masina de teren si un dispozitiv GPS, spunindu-le ca puteau pleca, relateaza pagina online a agentiei AKI.
"Cind am vazut ca negocierile nu se incheiau, ne temeam de ce era mai rau", afirma Giovanna Quaglia.
Potrivit fostei ostatice, turistii au fost transportati pe teritoriile Egiptului, Sudanului, Libiei si Ciadului.
Quaglia afirma ca la un moment dat rapitorii le-au dat un vehicul si le-au spus ca pot pleca. "La un moment dat ne-au dat un vehicul de teren, iar celelalte trei masini au ramas la ei. Am primit si un dispozitiv GPS si ne-au spus ca putem pleca", explica Quaglia.
"Am plecat fara roata de rezerva si avind putina apa. Timp de cinci sau sase ore am mers prin desert pina am ajuns la un grup de oameni", adauga Quaglia. "Ne-am gindit ca si acestia ar putea fi banditi, dar apoi ne-am dat seama ca erau egipteni si atunci am stiut ca se terminase", incheie fosta ostatica.
Dupa ce au fost salvati, ostaticii au fost transportati pe calea aerului la Cairo, unde erau asteptati de ambasadorul italian, Claudio Pacifico, si de ministrul italian al Turismului, Zoheir Garana.
Potrivit Il Tempo, cei cinci ostatici italieni au ajuns marti la Torino. "Egiptenii sint un popor nemaipomenit. Ghizii pe care i-am avut au facut tot posibilul pentru a ne face sa ne simtim bine in aceasta situatie dezagreabila", au declarat ostaticii italieni in momentul ajungerii la Torino.
In schimb, precizeaza AKI, ostatica romanca si turistii germani au ajuns la Berlin, pe aeroportul Tegel.
Autoritatile italiene si egiptene neaga ca ar fi fost platita o rascumparare pentru eliberarea ostaticilor, dar o sursa din cadrul serviciilor de securitate egiptene afirma ca suma ceruta a fost achitata.
Exista informatii ca banii au fost recuperati ulterior, dupa ce trupele sudaneze au atacat grupul rapitorilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii