Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Orizont 64 la ora bilanţului

• în 2019, clubul de şah brăilean a avut 140 de jucători angrenaţi în competiţiile naţionale şi locale • vicecampion naţional, Matei Grigore are cele mai bune rezultate în anul recent încheiat • Victor Dumbravă a obţinut categoria I la şah

 

Fondat în anul 1994 de Ionel Balcan, candidat maestru în şah şi actualul vicepreşedinte, clubul Orizont 64 este cel mai vechi din Brăila.

Orizont 64 a organizat sute de turnee atât pentru şahul de performanţă cât şi pentru cel de masă şi a obţinut peste 30 de medalii la campionatele naţionale, mondiale şi europene pentru copii şi juniori, atât la individual cât şi pe echipe şcolare. La turneele internaţionale organizate de Orizont 64 au participat mari maeştri şi maeştri internaţionali de marcă ai României.

“Mulţumesc şi pe această cale tuturor celor care ne-au ajutat şi care au avut un aport deosebit la dezvoltarea clubului nostru”, ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64.

La ora bilanţului, Orizont 64 are 244 de jucători legitimaţi, 70% dintre ei fiind copiii şi juniori, fapt pentru care este considerat club pepinieră în România încă din anul 2008.

În 2019, Orizont 64 a organizat 11 turnee, printre acestea figurând “Căluţul de fildeş” ajuns la ediţia a XIII-a, “Festivalul Şahului Brăilean” - ediţia a XIX-a. De asemenea a organizat şi două turnee la grădiniţa “Free Children”, la care au participat copiii începători cu vârste între 3 şi 6 ani.

Anul trecut,140 de şahişti de la clubul Orizont 64 au participat la Campionatele Naţionale sau în competiţiile locale.

Matei Grigore are cele mai multe reuşite în anul recent încheiat. Acesta a devenit vicecampion naţional la şah clasic, băieţi 8-10 ani. Grigore a câştigat trei turnee, la Cupa “Smart Galaţi” s-a clasat pe locul al 2-lea şi la alte cinci competiţii a ocupat poziţia a 3-a.

Victor Dumbravă s-a clasat pe locurile 10-13 la Campionatul Naţional la şah clasic. Jucătorul brăilean a câştigat 3 turnee, a mai obţinut un loc 2 şi un loc 3. Însă lucrul cel mai important a fost acela că la finalul anului 2019 a obţinut categoria I la şah. Andreas Alexandrou are în cont un loc 2 şi trei locuri 3.

La fete, Bianca Ionescu are cele mai bune rezultate. Jucătoarea clubului Orizont 64 s-a clasat de 7 ori pe primul loc, cele mai valoroase rezultate fiind cele de la “Festivalul Şaului Brăilean” la fete 10-12 ani şi “Festivalul international de şah Cap Aurora”, la secţiunea elo sub 1200. Andrei Chiriac s-a clasat pe primul loc la “Festivalul Şahului Brăilean” şi la alte patru turnee s-a clasat pe locul al 2-lea. Ştefan Codrescu şi-a trecut în cont două locuri 2 la băieţi 10 ani, iar Alexandru Furfurică a câştigat “Căluţul de fildeş” la băieţi 10 ani, iar la “Festivalul Şahului Brăilean” s-a clasat pe locul al 3-lea.
Categorie articol: 

Comentarii