Mergi la conţinutul principal

Orice elev poate lua nota cinci la matematică, la Evaluarea Naţională

Subiectele de matematică de la Evaluarea Naţională au fost de nivel mediu. Cei mai mulţi dintre elevi au ieşit bucuroşi de la examen, deşi unii dintre ei nu erau siguri dacă au rezolvat corect sau nu.
La Şcoala "Al. I Cuza", Andreea Pricop era fericită şi sigură că va lua nota maximă. "Subiectele au fost uşoare, la subiectul trei a fost puţin mai greu, dar m-am descurcat. Cred că o să iau nota zece". La Şcoala "Mihail Sadoveanu", entuziasmul era puţin mai ponderat. "Au fost uşoare subiectele, doar la subiectul trei a fost ceva mai dificil. Eu am făcut, dar nu ştiu dacă este bine. Cu ce ştiu sigur că am făcut iau nota şase sau şapte, mai mult, nu ştiu", a spus elevul Răzvan Măciucă. Un alt elev a mărturisit că teoria solicitată a fost prea multă şi greu de aplicat şi acolo s-a încurcat. La Şcoala "Vasile Alecsandri" subiectele au fost apreciate de elevi ca fiind "aşa şi aşa". "Ultimul subiect mi s-a părut mai greu. Problema cu apa nu prea am înţeles-o. Am făcut, dar nu prea am înţeles unele probleme. Cred că o să iau în jur de 8.50", a precizat eleva Andra Moraru. Şi elevului Cosmin Samur subiectul III i s-a părut mai dificil, a reuşit să rezolve numai o parte. "La subiectul doi, punctul cinci nu mi-a dat cum trebuia. M-am mai uitat pe el, dar degeaba, nu am ştiut ce să fac şi nici nu am avut mai mult timp", a spus Cosmin.
Aceeaşi părere o aveau ieri şi elevii de la Şcoala "Mihai Viteazul". Ei au spus că nu a fost nici prea greu, nici prea uşor. Majoritatea se aşteptau la note între şase şi şapte pentru că subiectul mai dificil nu l-au înţeles.
Profesorul de matematică Nicolae Cătălin Stănică a apreciat la rândul său că subiectele propuse au respectat programa şcolară, structura modelului postat la începutul anului şcolar şi au evaluat competenţele anunţate deja. "A fost un subiect mai dificil, calculul unui sinus. Erau două variante de calcul, dar în niciun caz nu poate fi vorba de subiecte de olimpiadă. La subiectul de geometrie nu era nimic complicat, totul se baza pe logică. Era o problemă de fineţe, dar toate aceste lucruri s-au studiat la clasă în timpul anului. Notele de şapte sau opt se pot obţine destul de uşor. Cine a rezolvat tot subiectul I, primul item de la subiectul II, punctul A de la subiectul IV şi punctele I A şi II A de la subiectul III va lua nota şase. Elevii buni şi foarte buni pot lua nota maximă. Elevii nepasionaţi de matematică pot lua lejer nota cinci", a mai explicat profesorul Stănică.
Primele rezultate se vor face publice vineri, 29 iunie, iar rezultatele finale se vor afla pe 2 iulie, după contestaţii. Media aritmetică a notelor obţinute la Evaluarea Naţională va forma jumătate din media de la admiterea la liceu, cealaltă jumătate fiind formată din media anilor de studiu din gimnaziu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro