Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Organizatia PNL Braila nu este dizolvata, ci trebuie reinfiintata

Organizatia PNL Braila nu a fost dizolvata, ci va fi reinfiintata de la zero. Si nu chiar de la zero, pentru ca primarii, consilierii si parlamentarii liberali isi pastreaza calitatea de membru PNL, ci de la unu. Cu alte cuvinte, membrii de rind se reinscriu, unul cite unul, cei care au functii nu mai trebuie sa stea la rind, la inscriere, pentru ca sint cunoscuti ca liberali. Este o noua varianta a modului in care poate fi explicata decizia Curtii de Onoare si Disciplina a PNL, cu privire la situatia organizatiei liberale locale. Aceasta ne-a fost oferita, ieri, de liberalul Liviu Stancu, membru al Curtii, care a precizat ca acest organism nici nu are competenta de a dispune dizolvarea unei organizatii. Inainte de a va prezenta argumentele sale, credem ca este insa util sa vedem care este continutul acestei controversate decizii, interpretata in fel si chip de diversi liberali. De fapt, Curtea de Onoare si Arbitraj a fost investita de catre Comitetul Executiv al PNL cu cererea de interpretare a situatiei filialei PNL Braila, singura filiala PNL unde nu au avut loc pina in prezent Conferinta Teritoriala de alegeri. "Ce se intimpla daca in perioada de 12 luni de la Congresul ordinar, care a avut loc in 4-5 februarie 2005, nu a avut loc, conform art. 91 din Statutul PNL, alegerea organismelor de conducere intr-o filiala PNL? Cine e sanctionat pentru neaplicarea acestui articol din Statut? Ce solutie exista in cazul PNL Braila?"- sint intrebarile la care trebuia sa raspunda Inalta Curte.
Potrivit documentelor transmise in teritoriu, acest organism de partid, intrunit in sedinta plenara in data de 4 martie, "a constatat ca la nivelul judetului Braila s-au incalcat grav prevederile statutare si regulamentele cu privire la organizarea alegerilor. Secretariatul general al PNL a confirmat inexistenta unor evidente ale membrilor, la nivelul filialei PNL Braila, si neaplicarea procedurilor privitoare la inscrierea membrilor, in conditiile art. 9 si 26 din statutul PNL. Totodata, Curtea de Onoare si Arbitraj constata ca la nivelul organizatiei Braila nu mai exista filiala teritoriala constituita statutar si regulamentar si recomanda ca, in cadrul procesului de constituire a filialei PNL Braila, organismele de conducere ale PNL sa desemneze comitete de conducere interimare la nivel local si judetean, care vor asigura reinscrierea membrilor in organizatia PNL Braila, organizarea si desfasurarea adunarilor generale, stabilirea delegatilor pentru Conferinta Teritoriala, precum si organizarea si desfasurarea Conferintei Teritoriale PNL Braila". In ce priveste vinovatiile, pentru aceasta situatie, precum si a posibilelor sanctiuni, Curtea nu s-a pronuntat.

"Deocamdata, nu s-a luat nici o decizie, in acest caz"

Mai concret, spune Liviu Stancu, "s-a verificat situatia filialei Braila, si s-a constatat ca aceasta, de fapt, nu exista, pentru ca nu s-a conformat prevederilor statutului. Deci, noi nu dizolvam nimic, ea nu exista, potrivit prevederilor noastre statutare si trebuie reinfiintata. De altfel, aceasta Curte nici nu poate lua decizia dizolvarii unei filiale, nu are aceasta competenta. Noi analizam diverse situatii si dam indrumari, cu titlu de recomandare, privind posibile solutii, pentru rezolvarea problemelor. Propunerile noastre merg la organele de conducere ale partidului si acestea iau decizia. In acest caz, a fost vorba despre o propunere vizind reinfiintarea filialei. S-a propus ca parlamentarii, consilierii si primarii, dat fiind ca sint persoane cu notorietate, despre care se stie clar ca sint membri PNL, sa-si pastreze aceasta calitate, iar ceilalti, membrii de rind, trebuie sa se inscrie din nou, fiecare. Precizez ca, deocamdata, nu s-a luat nici o decizie, in acest caz, ea trebuie luata de catre Biroul Permanent National, deci, ce discutam noi acum, despre reinfiintarea filialei PNL Braila, sint la acest moment doar vorbe. Doar cind BPN va lua decizia, vom putea discuta la modul concret despre asta".
Intrebat fiind cine se face vinovat de aceasta situatie, de la Braila si daca s-au propus si sanctiuni, Stancu a declarat: "Nu este vorba despre vinovatii aici, ci de sanctiuni. S-a discutat, s-a stabilit ca organizatia nu exista statutar si am cautat solutii, nu vinovati".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii