Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Organizatia municipala PSD "se inghesuie" sa-si sprijine candidatul la Primarie

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, nu considera ca a dat un semnal negativ pentru colegii sai, si nu numai, atunci cind a declarat ca organizatia judeteana nu se va inghesui sa-l sprijine, deocamdata, pe candidatul propus de partid pentru Primaria municipiului, Viorel Balcan. Stancu este de parere ca nu a facut decit sa manifeste o oarecare moderatie, pina cind sansele acestui candidat nu vor fi confirmate de un sondaj de opinie, pentru a nu se face de ris, mai apoi, cind va anunta un posibil alt candidat:
"Cind am spus ca n-o sa ne inghesuim prea tare sa-l sprijinim, a fost un fel de gluma, dar chiar asa este. Noi am discutat ca pina nu avem macar o orientare din partea populatiei municipiului, azi ies cu un candidat propus de conducerea organizatiei municipale si ma trezesc ca in toamna, procentele indica faptul ca altii sint preferatii. Noi trebuie sa luam hotarirea si sa iesim la brat cu candidatul nostru dupa ce avem un sondaj de opinie clar. El ramine propunerea noastra ca si candidat la Primarie, si daca va confirma, va ramine".
Chestionat daca nu ar fi fost mai bine, in acest caz, ca PSD-ul sa nu-si declare public propunerea de candidat si sa astepte pina se facea sondajul de opinie, decit sa il anunte, si apoi sa dea semnalul ca nu are sprijinul neconditionat al organizatiei judetene, Stancu a fost de parere ca nu a gresit in nici un fel, facind declaratiile respective: "Eu va intreb asa, daca eu ma apuc acum si vorbesc pe la televiziuni, prin presa, despre candidatul nostru si dupa aceea apare alt candidat, cum iese? Intotdeauna eu respect majoritatea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa am aceeasi parere cu majoritatea. Dati-mi voie sa respect prevederile statutului nostru, care spune ca un candidat trebuie confirmat de Biroul Executiv si de conducerea centrala. Sustin orice candidat al nostru, numai sa cistige. Eu nu pot sa spun acum ca am dubii ca Balcan va cistiga, trebuie sa masuram. Oricum, Balcan il bate pe Cibu! Ceea ce este important este ca noi incercam ca la alegerile din 2008 sa iesim la bataie cu un brailean, cu unul pe care sa-l doara sufletul pentru Braila. Am avut de la Buzau, nu stiu de pe unde, acum avem de la Alba Iulia, vrem si un primar din Braila!".

"Organizatia municipala, care a facut desemnarea, se va inghesui sa il sprijine pe Balcan"

In ceea ce-l priveste, presedintele organizatiei municipale, Mihai
Tudose, a anuntat ca el si colegii sai se vor inghesui sa-l sprijine pe Balcan si inainte ca sondajul sa arate daca are sau nu cele mai mari sanse de cistig: "Neinghesuiala judeteana, ca sa spun asa, consta in faptul ca nu s-a intimplat validarea acelei candidaturi, validare care se va face in citeva luni, dupa ce un sondaj de opinie va demonstra ca alegerea pe care am facut-o noi a fost buna. Pina atunci, organizatia municipala, care a facut desemnarea, se va inghesui sa il sprijine, pentru ca, de fapt, nu il sprijinim pe Balcan, pe Stancu sau pe Simionescu, sprijinim candidatul nostru pentru functia de primar. Daca in toamna observam ca acest candidat al nostru prinde la populatie, si organizatia judeteana va sprijini candidatura respectiva. Daca nu, nimeni din partid n-o va mai face si am vorbit si cu domnul Balcan si nici domnia sa nu este dispus sa se bage intr-un joc de acest tip".
Stancu a contestat din nou zvonurile privind faptul ca Balcan ar fi fost aruncat in fata, pentru derutarea adversarilor politici, pentru ca, la momentul potrivit, sa fie scos la lupta alt candidat, respectiv, Stancu insusi: "Am spus ca n-o sa candidez la Primarie si n-o s-o fac". Intrebat daca nu si-ar putea schimba decizia in urma unor eventuale rugaminti ale membrilor de partid si ale unor braileni, "tehnici" care se poarta, Stancu a raspuns "nu", iar Tudose a adaugat: "In filmul asta joaca altcineva; Stolojan. La noi, cu sacrificatul pentru partid, credeti-ma, nu tine treaba!".
Dupa ce, la conferinta de presa anterioara, a tacut milc atunci cind Stancu a declarat ca cei de la organizatia judeteana, inclusiv Simionescu, sint ocupati cu alte treburi deocamdata, si n-au timp sa poarte de grija lui Balcan, senatorul Aurel Simionescu a declarat de aceasta data ca, personal, ii acorda sprijin candidatului anuntat: "Noi avem o experienta cu candidatul surpriza din ultimul moment, si surpriza a fost una neplacuta. De mai multa vreme am inceput chestiunea asta cu desemnarea candidatului nostru, foarte bine ca se fac discutii intre noi, foarte bine ca se fac discutii in oras, foarte bine ca se fac si scenarii. O dovada ca nu-l lasam singur este ca deja am avut o discutie cu domnul Balcan si i-am oferit toate materialele pe care le-am avut eu de la alegerile precedente, pentru ca noi am avut sondaje pe cartier, cu tematici, am avut rezultate privind problemele cu care se confrunta cartierul respectiv si urmeaza acum o analiza la trei ani, sa vedem daca in cartiere s-au schimbat prioritatile sau nu".

"De data aceasta vom avea doua doamne care se vor infrunta in lupta pentru conducerea Primariei"

Consilierul municipal PSD Doru Damian si-a declarat convingerea ca alegerile pentru Primaria municipiului din 2008 vor fi extrem de interesante, si pentru faptul ca vor candida doua femei: "Eu cred ca de data aceasta vom avea doua doamne care se vor infrunta in lupta pentru conducerea Primariei: una dintre ele va fi doamna Daniela Vasioiu, iar cealalta persoana, care-si face lobby foarte puternic, este doamna Simona Draghincescu. Eu as vrea sa fiti foarte atenti, sa fim foarte atenti, la evolutia acestor doamne care probabil vor avea un cuvint de spus in lupta pentru Primarie. Cred ca va fi o premiera in tara, sa avem doua doamne care se lupta intr-o asemenea cursa".
Contactata telefonic, directorul DAPT, Simona Draghincescu, s-a aratat uimita ca lui Damian i-a venit o asemenea idee: "In primul rind ca, din cite stiu eu, doamna Vasioiu a spus ca nu are de gind sa mai candideze si pina la proba contrarie, iau de bun ce spune. Deci nu vor fi doua femei care sa candideze. In al doilea rind, eu nu mi-am pus niciodata problema sa candidez pentru functia de primar si deci, nu am ce sa va raspund la o chestiune care nici macar nu mi-a trecut prin cap. Eu am alte trenuri, am familie, nu am timp sa ma gindesc acum la asa ceva. La acest moment, este exclus sa ma gindesc la o candidatura la primarie. Si spun la acest moment, pentru ca nu se stie ce se intimpla, pina in 2008, poate mor pina atunci si nu se mai pune problema sa ma gindesc atunci la asa ceva. Frustrarile unor persoane pe aceasta tema, a candidaturii la Primarie, sint maxime si se pare ca unii interpreteaza altfel faptul ca sint o persoana activa, ca ma bat pentru proiectele mele si ca nu ma las calcata in picioare. Daca toate persoanele care-si fac datoria si sint active sint banuite de intentii electorale, inseamna ca avem multi candidati la Primarie, in Braila. Eu cred ca aceste declaratii au fost facute cu un schepsis de catre domnul Damian, ca sa-mi strice mie relatiile cu domnul primar, pentru ca este sigur ca pe acesta il deranjeaza astfel de lucruri ".
Precizam ca intr-adevar Daniela Vasioiu a declarat public ca nu va mai candida la Primarie. Chiar daca, in principiu, liderul PD Horia Vasioiu a declarat ca sotia sa nu va mai candida, el nu a exclus categoric aceasta posibilitate, lasind loc de interpretari.
Categorie articol: 

Comentarii