Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Organele de control nu au fost primite la o amenajare piscicolă din Movila Miresii

Reprezentantul unei amenajări piscicole din Movila Miresii s-a ales cu o amendă usturătoare pentru că nu le-a permis organelor de
control să intre în unitate.
În ziua de 4 septembrie, poliţişti de la Serviciile Ordine Publică şi Investigarea Fraudelor, în cooperare cu inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi ITM Brăila, au acţionat în localităţile Movila Miresii, Tudor Vladimirescu şi Tichileşti. Echipele de control au "vizitat" patru amenajări piscicole, aparţinând unor agenţi economici, cu sediul social în Brăila şi Galaţi, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi verificarea legalităţii funcţionării agenţilor economici cu profil de activitate pescuit/ acvacultură. Oamenii legii au verificat cele patru puncte de lucru, au legitimat 10 persoane şi au constatat o contravenţie, pentru care au aplicat o sancţiune în valoare de 2.000 de lei, conform Art. 62, lit. b, din O.U.G. nr. 23/2008 (modificată), privind pescuitul şi acvacultura. "La o amenajare piscicolă din comuna Movila Miresii, aparţinând unei societăţi comerciale din Galaţi, M.Tănase (39 de ani), reprezentantul acestui agent economic, din comuna Tudor Vladimirescu, a refuzat în mod nejustificat să permită accesul personalului autorizat pentru control în incinta unităţii. Acesta a fost sanctionat contravenţional de către reprezentantul ANPA, cu amendă în valoare de 2.000 lei", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Pentru că la punctele de lucru nu au fost găsiţi administratorii ori nu au fost în măsură să prezinte documentele solicitate, care făceau obiectul verificărilor, aceştia au fost invitaţi să se prezinte la sediile ITM Brăila şi ANPA - Biroul Brăila, pentru lămurirea tuturor aspectelor vizate, respectiv, pentru luarea măsurilor legale.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii