Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ORC si-a prelungit programul de lucru cu publicul

Oficiul Registrului Comertului (ORC) si-a prelungit la 8 ore programul de lucru cu publicul, iar certificatele constatatoare cuprinzind starea la zi a societatilor comerciale si copiile certificatelor se emit pe loc.
Masurile survin ca urmare a solicitarii ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, care a solicitat Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) introducerea acestor prevederi obligatorii pentru salariatii serviciilor judetene in scopul imbunatatirii activitatii.
Prelungirea programului a fost motivata de faptul ca, pina acum, doar in doua judete programul de lucru cu publicul al oficiilor judetene ale ORC depasea 6 ore pe zi, in timp ce in unele judete exista program de lucru cu publicul de maximum 5 ore. In zilele de vineri, programul era si mai scurt, de la trei la maximum sase ore.
De asemenea, solicitarea privind emiterea pe loc a certificatelor constatatoare cuprinzind starea la zi a firmei si a copiilor certificatelor a pornit de la faptul ca eliberarea acestor documente dura mai multe zile si, in multe situatii, ingreuna activitatea societatilor comerciale.
Pentru punerea imediata in aplicare a acestor masuri, ORC-urile aveau obligatia sa organizeze activitati in doua schimburi pentru instituirea unui program de lucru largit, sa redimensioneze spatiile in vederea eliberarii pe loc a documentelor si sa afiseze la loc vizibil programul de lucru cu publicul.
"Memorandumul privind aceste masuri a fost propus inca din data de 9 mai, astfel incit toate Oficiile stiau ce au de facut. Prin urmare, noi, la Braila, am fost pregatiti si am facut schimbarile respective inca de la 1 iunie. Mai putin organizarea in doua schimburi, pentru ca la noi nu este cazul. Cu siguranta, o astfel de masura era imperios necesara la Oficiile din Bucuresti sau Timisoara, de pilda", ne-a declarat Veronica Tuta, directorul Oficiului Registrului Comertului Braila.
Categorie articol: 

Comentarii