Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Orban spune că niciun ministru al cabinetului Croitoru nu va fi votat de liberali în comisii

"Mă îndoiesc că vreunul dintre miniştri va obţine votul parlamentarilor liberali", a spus Orban. Întrebat dacă este posibil totuşi ca Bogdan Aurescu să fie agreat de PNL pentru postul de ministru de Externe, Orban a răspuns: "Cine e domnul Aurescu?" Orban a calificat actuala situaţie politică drept "o piesă de teatru absurdă" cauzată de atitudinea neconstituţională a preşedintelui României, Traian Băsescu.

"Este evident că cetăţeanul Croitoru, cu cetăţeanul Pogea, cu cetăţeanul Videanu, cu cetăţeanul Berceanu şi aşa mai departe nu au absolut nicio şansă să obţină votul de încredere al Parlamentului, ca atare jucăm o piesă absurdă în care va trebui să demonstrăm un lucru care este de fapt prevăzut de Constituţie, prevăzut în regulile de funcţionare ale tuturor democraţiilor occidentale şi anume că un Guvern şi un premier nu poate fi desemnat dacă nu beneficiază de majoritatea parlamentară", a declarat Orban.

Ieri şi azi au fost programate audierile persoanelor propuse pentru posturile de miniştri în Cabinetul Croitoru. Mai mulţi reprezentanţi PSD au spus vor fi candidaţi care vor primi un aviz favorabil în Parlament, printre care şi Bogdan Aurescu, pentru MAE.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii