Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ora 14.00: Prezenţa la vot în alegerile parţiale - Colegiul 6 Neamţ 32,11%, Colegiul 2 Maramureş 12,17%

"Prezenţa la vot, la ora 14.00 în Colegiul uninominal 6 Camera Deputaţilor, Circumscripţia electorală 29 - judeţul Neamţ a fost de 32,11%", conform Biroului Electoral de Circumscripţie Neamţ.La rândul său, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie Maramureş, Oana Istrate a precizat, pentru MEDIAFAX, că prezenţa la vot în Colegiul 2 a fost de 12,17%, respectiv de 11,19% în mediul urban şi 15,14% în mediul rural.
Peste 135.000 de cetăţeni cu drept de vot din judeţele Neamţ şi Maramureş au fost aşteptaţi la urne duminică, la alegerile parţiale în urma cărora vor fi atribuie două mandate de deputat.
Cele două locuri, ambele aparţinând PSD, au devenit vacante după decesului deputatului PSD Victor Surdu, ales în anul 2008 deputat în Colegiul uninominal 6 (Neamţ), şi după ce deputat PSD Catalin Cherecheş (ulterior membru PNL), ales în Colegiul Colegiul 2 (Maramureş), a optat pentru funcţia de primar al Municipiului Baia Mare.
În judeţul Neamţ, în Colegiul uninominal 6, concurează în aceste alegeri parţiale, din partea PSD, medicul veterinar Liviu Harbuz, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, susţinut de USL. Principalul său rival în competiţia pentru obţinerea unui mandate de deputat este Adrian Radulescu, susţinut de PDL, actual secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
În Colegiul 2, din Maramureş, concurează, din partea PSD, Florin Tătaru, susţinut de USL. El o are drept contracandidată pe Mariana Pop (PDL). În cursă s-au mai înscris alţi doi competitori - Mircea Dolha (Partidul Ecologist Român) şi Horsza Felician Emil, reprezentând Partidul România Mare.
Categorie articol: 

Comentarii