Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Optiunea delegatilor de la Focsani a fost ca meciurile din Liga a III-a sa se deruleze simbata, dupa-amiaza"

In aceasta saptamina, intre reprezentantii cluburilor care activeaza in Liga a III-a si conducerea Federatiei Romane de Fotbal au loc tratative privind zilele de disputare ale partidelor din acest esalon. Daca in ultimii ani meciurile din cel de-al treilea esalon al tarii s-au desfasurat vineri dupa-amiaza, incepind cu acest retur se pare ca ele vor avea loc simbata.
Luni, la Focsani, a avut loc prima intrevedere intre cele doua parti, cea a oficialilor, compusa din Mircea Sandu, presedintele FRF, Dumitru Mihalache, directorul de competitii, Mircea Radulescu, directorul Scolii Federale de Antrenori, Constantin Anghelache reprezentantul echipelor din Liga a III-a in Comitetul Executiv, George Ionescu reprezentantul Comisiei Centrale a Arbitrilor si cea a reprezentantilor din judetele Constanta, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Vrancea, Bacau, Iasi, Botosani, Suceava precum si a celor din municipiul Bucuresti.
In calitate de invitati au asistat la dezbateri si presedintii AJF-urilor din Vrancea, Galati si Braila.
Au fost dezbatute doua probleme, prima referitoare la reluarea campionatului in acest esalon, cea de a doua a fost legata de combaterea violentei pe stadioanele de fotbal.
"Dezbaterile au durat mai bine de o jumatate de zi pentru ca au fost propuse trei zile de disputare a meciurilor, vineri, simbata si duminica si fiecare parte a dorit sa explice si care este logica optiunii. Cu un singur vot in plus, cistig de cauza au avut cei care au propus ca etapele din Liga a III-a sa se desfasoare simbata dupa-amiaza. O alegere foarte buna, consider eu, din doua puncte de vedere, primul pentru ca la jocuri vor putea veni mai multi spectatori si al doilea legat de reducerea costurilor conexe de arbitraj. Decizia finala se va lua insa dupa derularea celorlalte doua adunari de acest gen, cele de la Pitesti si Deva", a precizat Marin Petrescu, presedintele AJF Braila.

Masuri radicale impotriva violentei pe arenele de sport

Referitor la cel de al doilea subiect propus pentru dezbatere, sursa citata a mentionat faptul ca, incepind din acest retur, nu se vor mai trece cu vederea nici un fel de iesiri necontrolate ale suporterilor, conducatorilor sau a unora dintre jucatori: "Dupa evenimentele din Brazilia si Italia precum si cele din sala Floreasca lumea sportului si nu numai, a fost puternic marcata, iar guvernele au decis luarea unor masuri severe impotriva manifestarilor violente pe stadioane si in salile de sport. Daca forma actuala a legii propuse spre aprobare in Parlament va fi aprobata, consider ca prevederile ei sint cu adevarat drastice si in masura in care ele vor fi aplicate asa cum trebuie vor fi fara indoiala si eficiente".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii