Mergi la conţinutul principal

Opt vagoane ale unui tren accelerat au deraiat, în Dolj

Cei peste 200 de călători au fost ajutaţi să coboare din garniturile de tren de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Circulaţia feroviară pe ruta Craiova - Caracal a fost blocată în urma acestui accident.

"În primul rând sunt tare bucuros că nu au fost victime omeneşti. Circulaţia pe ruta Craiova-Caracal, pe acest tronson de drum, este blocată după deraierea celor opt vagoane, din nouă, ale Acceleratului 1692. Vom demara o anchetă pentru a se stabili exact ceea ce s-a întâmplat. Vor fi puse la dispoziţia călătorilor autocare care îi vor duce la destinaţie", a precizat Marin Şuşanu, directorul Regionalei CFR Călători Craiova.

Călătorii au fost transportaţi cu microbuze şi autocare la Caracal.

Conductorul trenului, Marian Tiţă, susţine că nu îşi explică cum s-a întâmplat acest incident. "Am auzit un zgomot sub tren, iar într-o fracţiune de secundă a deraiat locomotiva şi, când am coborât, am văzut vagoanele sărite de pe şine. Mergeam cu viteză normală, pe acest tronson ai voie 120, eu aveam 100 la oră. Sunt de 20 de ani mecanic şi nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva şi nici nu am mai văzut aşa ceva", a susţinut mecanicul de locomotivă.

Imediat după producerea incidentului, la faţa locului au fost trimise patru ambulanţe SMURD Dolj, iar răniţii au fost duşi la la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. "Am ajuns în Unitatea Primiri Urgenţe 15 persoane, cu răni uşoare, iar starea lor este bună, 11 dintre el au fost deja externate. Au prezentat mici traumatisme şi leziuni la nivelul membrelor. Starea acestora este stabilă", a declarat doctor Luciana Rotaru, medic coordonator SMURD Dolj.

De asemenea, la faţa locului au fost trimise cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi cei ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. "Gruparea a intervenit cu 100 de jandarmi. Am verificat vagoanele deraiate pentru a vedea daca mai sunt călători sau bagaje. I-am ajutat să coboare din garnituri, i-am condus la locul unde urmau să fie preluaţi de autocarele puse la dispoziţie. E o zonă foate dificilă, pentru că e plin câmp, cu vegetaţie. Vom asigura perimetrul zonei până la degajarea acesteia", a declarat lt. Cosmin Mirea, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.
Jandarmi de la IJJ Dolj au avut misiunea de a-i ajuta pe cei peste 200 de călători să coboare din vagoanele sărite de pe şine. "La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul IJJ Dolj, care, în sprijinul colegior de la ISU Dolj, au procedat la scoaterea din vagoane a persoanelor. Suntem în zonă, s-a asigurat perimetrul de eventualii curioşi", a spus lt. Ionuţ Ţapu, purtător de cuvânt al IJJ Dolj.

Ministrul Transporturilor spune că pagubele produse de deraierea trenului ar depăşi 5 milioane euro


Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a estimat, luni, că pagubele materiale produse în urma deraierii trenului Accelerat 1692 se cifrează la cel puţin cinci milioane de euro.
"E greu să fac o estimare, sunt opt vagoane şi o locomotivă care sunt destul de grav avariate, deci putem să vorbim aşa cu uşurinţă de, probabil, peste cinci milioane sau depinde dacă cei care vor verifica aici constată că s-ar mai putea repara ceva sau pur şi simplu trebuie date la fier vechi", a declarat Berceanu.
Ministrul Transporturilor a mai spus că în tren se aflau foarte mulţi călători, aşa cum se întâmplă de obicei în zilele de luni, când se întoc în Bucureşti multe persoane care au fost plecate din municipiu la sfârşit de săptămână.
"Dar nu cred că asta e cea mai mare problemă. Cea mai mare problemă a fost viaţa celor 300 şi ceva de oameni care, vă spun, a fost un semn de la Dumnezeu că nu a păţit aproape nimeni nimic, putea să fie o tragedie colosală. Trenul era un tren de luni dimineaţă, care, în general, are pasageri mulţi pentru că vin oamenii spre Bucureşti, cei care au fost plecaţi. Inclusiv lucrul ăsta dă de gândit", a mai afirmat Berceanu.
Ministrul Transporturilor a spus că unii călători ai acceleratului 1692 Timişoara-Bucureşti au refuzat să se mai urce în trenul format special în gara Caracal pentru a fi transportaţi la Bucureşti.
"Avem o tragedie care putea să fie cu mult mai gravă decât este. Slavă Domnului că pasagerii nu au avut de suferit într-un mod mai grav. Bineînţeles că cele 360 de persoane sunt foarte afectate, mai mult din punct de vedere psihic", a mai spus Radu Berceanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro