Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opt politisti, raniti in confruntarile cu protestatarii din Germania

Manifestantii care incercau sa blocheze rutele catre locul unde se desfasoara summitul G8, in nordul Germaniei, s-au confruntat cu politia, ranind opt ofiteri, a anuntat politia, citata de Reuters.
Purtatorul de cuvint al politiei, Luedger Behrens, a declarat ca opt ofiteri au fost raniti in timpul confruntarilor cu protestatarii, in apropiere de Bad Doberan. Politia a utilizat "de doua ori tunuri de apa, dupa ce manifestantii au aruncat cu pietre spre politie", a adaugat el.
Protestatarii aflati la nord de orasul Bad Doberan incercau sa blocheze accesul spre hotelul de lux din Heiligendamm, unde urmeaza sa se reuneasca liderii celor mai industrializate opt state.
Zeci de protestatari au blocat un tren cu aburi istoric, folosit pentru transportarea jurnalistilor intre locul de desfasurare a summitului si centrul media situat la citiva kilometri. Ulterior, organizatorii au incercat sa aranjeze un transfer cu barca, insa si acesta a fost blocat de protestatari.
Behrens a precizat ca aproximativ 10.000 de manifestanti incalca interdictia de a organiza proteste in zona si risca sa fie retinuti.
Circa 16.000 de membri ai fortelor de securitate au fost mobilizate in regiunea unde se desfasoara summitul. Liderii G8 sint protejati cu ajutorul unui gard de 12 kilometri, prevazut cu sirma ghimpata. Citiva protestatari mascati aveau insa clesti cu care taiau sirma ghimpata.
Categorie articol: 

Comentarii