Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opt persoane ucise intr-o explozie la bordul unui maxi-taxi, la Tiraspol

Explozia de joi dimineata, de la Tiraspol, soldata cu moartea a opt pasageri ai unui maxi-taxi, "s-a datorat unui dispozitiv exploziv amplasat la bordul autovehiculului", a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne al republicii autoproclamate Transnistria, citat de AFP.
"Explozia s-a produs la ora locala 07.00 (07.00 ora Romaniei), in momentul in care autoturismul intesat de calatori s-a oprit la o intersectie din apropierea centrului (capitalei) Tiraspol", anuntase, anterior, Ministerul de Interne, intr-un comunicat.
"Potrivit primelor informatii, opt persoane au fost ucise, iar alte victime au fost internate in spital, in stare grava", adauga textul.
Republica autoproclamata Transnistria, alipita de Stalin Moldovei sovietice si cu o populatie majoritar rusofona, si-a declarat unilateral independenta la 2 septembrie 1990. Conflictele armate au continuat, insa, soldindu-se cu citeva sute de morti, si s-au incheiat abia in 1992, odata cu interventia armatei ruse, care este stationata si in prezent in regiune.
Pe teritoriul regiunii transnistrene se afla importante depozite de armament ale fostului Pact de la Varsovia, despre care presa moldoveneasca relateaza deseori ca ar face obiectul unui important trafic de arme.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii