Mergi la conţinutul principal

Opt incendii în timpul sărbătorii Anului Nou

• ultima zi din 2016 şi primele două din 2017 au fost pline de evenimente pentru pompierii brăileni • flăcările cu care s-au luptat aceştia au provocat pagube materiale importante • din fericire, nicio persoană nu a fost rănită

 

Ultima zi din 2016 şi primele două din 2017 au fost destul de solicitante pentru pompierii brăileni, care au avut de stins în total opt incendii. Nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa, în schimb pagubele materiale provocate de flăcările scăpate de sub control au fost însemnate.

Primul sinistru a fost consemnat în data de 31 decembrie, la ora 3.25, când Garda de Intervenţie Făurei a fost chemată pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren viran pe raza localităţii Filipeşti. Împrejurarea care a dus la producerea incendiului a fost focul aprins în spaţii deschise. Au ars circa 2 ha de vegetaţie uscată. Tot pe 31 decembrie, la ora 16.00, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu, pe Str. Crizantemelor din municipiul Brăila. Acesta a fost provocat de un scurtcircuit la un tablou electric. A ars doar tabloul de alimentare cu energie electrică a locuinţei, însă a fost suficient pentru ca proprietarilor să le piară complet cheful de revelion.

Pe 1 ianuarie, la ora 11.00, Garda de Intervenţie Făurei a folosit două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu într-o gospodărie din satul Zamfireşti, comuna Galbenu. Jocul copiilor cu focul a fost cauza izbucnirii incendiului respectiv, iar circa trei tone de furaje s-au făcut scrum. Tot duminică, 1 ianuarie, de la ora 12.50, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi gunoi menajer pe un teren viran de pe raza municipiului Brăila. Împrejurarea care a dus la producerea incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise. Au ars aproximativ 10 mp de vegetaţie uscată şi 50 kg gunoi menajer.

Pe 2 ianuarie, au fost consemnate cele mai multe incendii, patru la număr. Primul a fost semnalat la ora 06.40, când Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a fost solicitat să intervină, cu o autospecială din dotare, pentru stingerea focului care izbucnise într-o locuinţă de pe Str. Oltului din municipiu. Cauza producerii incendiului a fost amplasarea imprudentă faţă de materialele combustibile a unui sistem de gătit. Au ars circa 5 mp de acoperiş din lemn, un perete din material prefabricat şi 10 kg materiale textile. La ora 16.00, Garda de Intervenţie Ianca a fost solicitată pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren viran din satul Plopu, oraş Ianca. Şi acesta a fost provocat de un foc aprins în spaţii deschise şi lăsat nesupravegheat. Au ars circa 3 ha de vegetaţie uscată.

La ora 16.15, Garda de Intervenţie Ianca a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu ce afecta o locuinţă din satul Oprişeneşti. La fel cum se întâmplase cu o zi înainte, în satul Zamfireşti, incendiul a fost provocat de jocul unor copii cu focul. De data aceasta, au ars circa două tone de coceni.

În fine, pe 2 ianuarie, la ora 19.30, Garda de Intervenţie Făurei a fost solicitată să intervină cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu la o locuinţă din oraşul Făurei. Jarul căzut dintr-o afumătoare improvizată, lăsată nesupravegheată, a fost de vină pentru acest incendiu care a distrus 30 mp acoperiş din lemn acoperit cu carton bituminat, dar şi 25 baloţi lucernă. Totodată, au ars de vii 25 de păsări domestice şi o capră.

                  

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro