Mergi la conţinutul principal

Opt candidaţi s-au retras după ce au văzut subiectele

* unul a fost respins pentru că nu îndeplinea criteriul vechimii, iar alte şase dosare au fost retrase de candidaţi din motive personale * alţi opt s-au retras după ce au văzut subiectele, iar un candidat nu s-a prezentat

Examenul de definitivat, susţinut anul acesta pentru prima dată în judeţe, şi nu în centre universitare, a venit cu mai multe noutăţi din punct de vedere organizaţional. După ce au văzut subiectele, candidaţii au putut face solicitări scrise pentru a se retrage din examen. Lucrările lor nu vor mai fi evaluate, evitându-se astfel jenanta situaţie de a apărea note de 1.00 pe lista rezultatelor. Titularii au voie să susţină examenul de trei ori în patru ani. Dacă ratează de fiecare dată, pierd titularizarea.
Înscrierile pentru definitivat au debutat la începutul anului şcolar, fiecare candidat trebuind să depună un dosar la Inspectoratul Şcolar Judeţean. La Brăila, din cele 99 de candidaturi depuse, una a fost respinsă, pentru că nu îndeplinea criteriul vechimii (aceasta trebuie să fie cuprinsă între minim doi ani şi maxim şapte ani), iar alte şase dosare au fost retrase din motive personale. Au rămas pentru concurs 92 de candidaţi, din care unul nu s-a prezentat la examen. Din restul de 91 care au intrat în examen, alţi opt s-au retras după ce au văzut subiectele. Cei 8 au fost de la disciplinele: educaţie muzicală, fizică, informatică, matematică, educaţie fizică şi învăţători - trei situaţii. Dintre cele 23 de discipline, cei mai mulţi candidaţi s-au înregistrat la: educatoare - 29, învăţătoare - 11, şi câte şapte sau opt la limba română, limba franceză sau limba engleză. Lucrările se vor corecta la centre de evaluare din ţară, stabilite de Ministerul Educaţiei.
Examenul s-a susţinut la Liceul "Saligny" şi tot acolo vor fi afişate şi rezultatele luni, 23 iulie.
Profesorii, suplinitori sau titulari, pot susţine acest examen de definitivat după cel puţin doi ani de vechime la catedră, dar până când împlinesc 7 ani de vechime la catedră. În acest interval au voie să susţină examenul de trei ori. Dacă nu-l promovează (nota minimă este 7.00) sau dacă nu se înscriu, profesorii titulari pierd titularizarea şi devin profesori suplinitori. Ei mai pot susţine acest examen abia după ce dau din nou examen de titularizare şi fac o vechime de doi ani la catedră.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro