Mergi la conţinutul principal

Opoziţia, divizată la Brăila şi dincolo de plenul consiliilor

Atitudinea delăsătoare a consilierilor locali şi judeţeni din opoziţie privind schimbarea majorităţilor în CLM şi CJ Brăila cu ocazia fuziunii PNL - PDL pare să se resfrângă şi asupra celorlalte partide aflate în afara "bărcii" puterii. Plecând de la declaraţiile consilierilor brăileni, publicate în "Rocada alianţelor", articolul din data de 16 iunie publicat de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei", redactorii noştri au încercat să vadă care este poziţia celorlalte partide de opoziţie, care nu au reprezentanţi în miniparlamentul local şi judeţean, în legătură cu acest subiect. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Brăila, Viorel Botea, şi-a exprimat în primul rând dorinţa ca toţi aleşii din cele două consilii să propună proiecte şi să aibă acţiuni în interesul cetăţenilor şi nu pentru interese de grup. Din punctul său de vedere, singura şansă de colaborare a partidelor din opoziţie pe plan local ar depinde de disponibilitatea acestora de a uita jignirile din trecut şi a lăsa deoparte orgoliile. "Opoziţia, dacă s-ar uni ar trebui neapărat să înţeleagă că tot ceea ce s-a spus anterior, vorbele urâte pe care şi le-au spus unii altora, ideile contradictorii pe care le-au exprimat nu mai merg în acest diapazon. Să facă un front comun, să găsească în primul rând lucrurile care sunt comune şi care reprezintă interesul cetăţenilor şi după aceea, dacă se poate şi zona de interes politic de dreapta. Fără aceste coordonate nu prea putem să facem nici la Brăila nimic, nici în ţară", a declarat Botea. Totodată, acesta şi-a exprimat dezaprobarea în privinţa rămânerii liberalilor în continuare alături de PSD în condiţiile în care au intrat în opoziţie. "Astăzi împlinesc doi ani de când nu mai sunt inspector general şi am spus un lucru - în momentul în care echipa mea pleacă, voi pleca şi eu. (...) Deci în momentul în care ai intrat în opoziţie, intri în opoziţie. Nu vrei să fii în opoziţie? Atunci te hotărăşti, găseşti formula politică convenabilă prin care să rămâi la putere. Adică pentru mine lucrurile acestea sunt tranşante. Dar până când Bucureştiul nu clarifică totul aşa cum trebuie, la Brăila, lucrurile vor trena, la fel şi în ţară", a conchis sursa citată.

Drăgan: "De asta Noua Republică vrea altă clasă politică"

De celaltă parte, vicepreşedintele PNR Brăila, Florin Drăgan, s-a arătat extrem de dezamăgit de scena politică actuală, atât pe plan local cât şi naţional. Din punctul său de vedere, chiar dacă opoziţia ar reuşi formarea unei majorităţi, la Brăila lucrurile nu s-ar schimba în bine pentru că politicienii ar rămâne aceiaşi de până acum. "Indiferent de majoritatea care se conturează în consiliu, că va fi majoritatea populistă - PSD-PPDD, sau că va fi o altă majoritate conjuncturală sau poate chiar mai de durată, Brăila nu o să arate niciodată ca Verona sau Padova, oraşe asemănătoare ca dimensiune. De asta Noua Republică vrea altă clasă politică. E prea puţin important în ce blocuri politice se aşează aceiaşi politicieni care conduc dintotdeauna şi Brăila, dar şi România", a declarat Drăgan. PNR-istul a criticat şi atitudinea liberalilor plecând de la faptul că până nu demult se aflau în barca puterii şi profitau de orice ocazie să atace partidele din opoziţie în frunte cu PDL-ul, cu care acum sunt aliaţi. "Cred că toţi vedem că PNL-ul după ce a fost cel mai agresiv partid la adresa PDL-ului şi a preşedintelui Băsescu, acum se aliază. E clar că nu îi despart şi nu îi unesc lucruri de fond. Noi, Noua Republică, vrem o altă clasă politică şi cu procentul ruşinos pe care l-am obţinut la alegerile astea nu putem să îi încurcăm nici să îi ajutăm pe niciunii dintre ei în jocurile politice pe care le fac. Deci suntem complet în afara oricăror jocuri politice, atât din cauze de performanţă electorală, dar în primul rând din principiu. Suntem în afara acestor combinaţii care se fac la Brăila şi în ţară. Oricum, chestiunile sunt mai degrabă principiale, indiferent ce procent am fi avut, nu am fi participat la nicio combinaţie locală", a mai adăugat Drăgan.
De menţionat că redactorii noştri au încercat să obţină un punct de vedere pe acest subiect şi de la liderul Forţa Civică Brăila, Marius Terzea, însă acesta nu a putut fi contactat.

La Galaţi opoziţia pare să-şi fi luat rolul în serios

Potrivit presei gălăţene, în oraşul vecin, consilierii judeţeni PNL au trecut oficial în opoziţie alături de PDL şi au încercat să formeze o nouă majoritate. Cum era de aşteptat, riposta PSD nu a întârziat să apară, liberala Iuliana Tania Bogdan fiind schimbată din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, cu Marian Vicleanu, consilier PPDD.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro