Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opoziţia blochează Legea asistenţei sociale

De fiecare dată, am avut aceeaşi reacţie iresponsabilă a parlamentarilor partidelor din opoziţie. Prin blocarea Legii cadru a asistenţei sociale, opoziţia transformă Senatul din instrument de promovare a intereselor cetăţenilor în frânarul reformelor structurale. Prin această atitudine inacceptabilă, opoziţia demonstrează încă o dată că nu poate fi un partener serios de discuţii, nici pentru Guvernul României, nici pentru Fondul Monetar Internaţional. Comportamentul opoziţiei din Senat demonstrează că nu îşi doreşte un dialog sincer şi constructiv cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială.
Personal, voi informa delegaţia Fondului, Comisia Europeană şi Banca Mondială despre repetatele blocări ale reformei de către opoziţie, pentru ca reprezentanţii acestor instituţii financiare să ştie că stau de vorbă cu cei care intenţionat blochează respectarea angajamentelor stabilite în comun cu Guvernul României."
Tot ministrul Muncii a afirmat, la 23 octombrie, că nivelul fraudei la capitolul ajutoare sociale se ridică la un milion de euro pe an.
Potrivit Sulfinei Barbu, adevăratul motiv pentru care USL blochează Legea asistenţei sociale este muşamalizarea şi continuarea furtului din banii de asistenţă socială. "La Sibiu avem cel mai recent control şi rezultatul este că, din 430 de persoane verificate, 271 aveau certificate de handicap ilegale. (...) Dacă într-un singur judeţ frauda este de 82%, putem avea imaginea clară a dimensiunii fraudei din banii de asistenţă socială. (...) S-au plătit ilegal aproximativ un milion de euro pe an", a spus ministrul Muncii.
Categorie articol: 

Comentarii