Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In opinia primarului, directorul Protectiei Copilului este "un pitigus"

Primarul municipiului, Constantin Cibu, este enervat de insistenta cu care directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Alexandru Sculschi, ii tot reproseaza ca nu da atentia cuvenita acestor sectoare. Edilul-sef a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Sculschi este "un pitigus" care ar face mai bine sa-si vada de treaba lui: "Pitigusul asta de Sculschi care are un buget fantastic - a avut anul trecut 230 de miliarde pentru protectia copilului si a persoanelor in virsta, cu handicap - are un fix de a lua bani de la Primarie. Legea prevedea ca persoanele in virsta sa fie intretinute in aceste centre, a DGASPC, dar ei au fost cazati in caminele noastre de batrini, 70 de persoane care ocupau locurile unor persoane care meritau sa fie internate la camine. Legea noua prevede ca persoanele respective sa fie internate in centrele pe care se lauda ca le va da in folosinta Sculschi, dar costurile de intretinere sa fie achitate de Primarie. N-am inteles de ce, dar asa prevede legea. Deci cele 70 de persoane despre care va vorbeam vor fi preluate partial de catre DGASPC, cazate la aceste centre noi si costurile le vom suporta noi”.
Intrebat daca sint prevazuti bani in buget, pentru acest scop, primarul a spus, la modul general, ca sint, "ca si-asa ii intretineam tot noi", dar n-a putut preciza exact la ce suma se ridica fondurile respective: "e vorba de vreo 3 miliarde si ceva, nu e cine stie ce".
Cit despre centrele de zi pentru copii, care trebuia infiintate inca din anul 2005, edilul-sef a explicat ca are de gind sa amenajeze o astfel de institutie. "Ma gindesc la un centru de zi , dar nu cu o capacitate exagerata, sintem in discutii acum, cum il vom infiinta, unde il vom infiinta. Amplasamente avem, si am prevazut si o suma in buget".
Precizam ca, potrivit normelor europene, un centru de zi nu trebuie sa gazduiasca circa 20 de copii, iar la nivelul municipiului, potrivit estimarilor lui Alexandru Sculschi, au nevoie de serviciile acestui tip de institutii cel putin 200 de copii provenind din familii foarte sarace.
Categorie articol: 

Comentarii