Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opere de artă ale Muzeului Brăilei, într-o expoziţie on-line organizată de la Veneţia

• Secţia „Artă” a Muzeului Brăilei „Carol I” participă cu trei lucrări la proiectul expoziţional realizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, alături de alte muzee din ţară

 

Muzeul Brăilei „Carol I” este partener în proiectul expoziţional realizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, alături de alte muzee din ţară, proiect ce are ca temă VENEŢIA ŞI LAGUNA VENEŢIANĂ ÎN VIZIUNEA ARTIŞTILOR ROMÂNI AI SECOLULUI XX.

Proiectul prevede ca muzeele participante să pună la dispoziţie organizatorilor acele lucrări corespunzătoare temei, în vederea realizării unei expoziţii on-line. Expoziţia doreşte să aducă în atenţia vizitatorilor opere de o valoare estetică deosebită ale şcolii româneşti de pictură, mai puţin cunoscute în străinătate.

Secţia „Artă” a Muzeului Brăilei „Carol I” participă cu trei lucrări:

-Nicolae Dărăscu, „Veneţia”, nedatat (1926–1928), ulei pe carton;

-Octav Angheluţă, „Peisaj din Veneţia, seara”, nedatat (c. 1960), ulei pe pânză;

-Romeo Voinescu, „Veneţia. Ca’ d’Oro”, nedatat (c. 1970), ulei pe carton.

Expoziţia on-line poate fi vizionată pe pagina de Facebook şi pe contul oficial de Instagram ale Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia de la începutul lunii iulie până pe data de 1 octombrie 2020.
Categorie articol: 

Comentarii