Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Operatorii de jocuri de noroc online sunt obligaţi să se înregistreze în România

prin care firmelor li se impune să se înregistreze în România, astfel încât statul să aibă pârghii de control solide împotriva spălării banilor şi evaziunii fiscale.

"Am introdus modalităţile de funcţionare, condiţiile de avizare, am definit operatorii economici, operatorii de monitorizare, am creat cadrul astfel încât aceste jocuri să poată funcţiona şi să fie taxate în România", a declarat secretarul de stat în Ministerul de Finanţe Bogdan Drăgoi.
Întrebat dacă normele de aplicare ţin seama de o scrisoare din partea Comisiei Europene prin care aceasta recomanda eliminarea restricţiei privind obligativitatea înregistrăii operatorilor din România, Drăgoi a precizat că acest punct al scrisorii nu a fost acceptat. "Noi dorim ca operatorii să fie land based, societăţi româneşti înregistrate în România, care să poată fi urmărite din perspectiva monitorizării banilor şi evaziunii fiscale", a spus Drăgoi.
Atenţionat fiind că prevederea ar contraveni liberei circulaţii a serviciilor în Uniunea Europeană, Drăgoi a răspuns că nu există o directivă europeană pe subiectul jocurilor de noroc, iar aproape toate ţările UE cer ca operatorii să fie land based.
Categorie articol: 

Comentarii