Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Operaţiunile militare israeliene în Gaza, reluate

"În urma tirurilor de rachetă neîncetate ale Hamas în timpul armistiţiului umanitar (...), armata îşi va relua imediat activităţile sale în Fâşia Gaza, pe calea aerului, pe mare şi pe uscat", conform unui comunicat al armatei.
Israelul a fost duminică dimineaţa ţinta unor noi tiruri de rachetă lansate din Fâşia Gaza, a anunţat anterior armata israeliană, adăugând că nu a ripostat prin raiduri aeriene.
Cinci rachete au ajuns în Israel, în regiunile Ashdon şi Ashkelon (sud), în timp ce alte două au fost interceptate în centrul ţării de sistemul antirachetă „Iron Dome", a adăugat armata, care a pierdut în noaptea de sâmbătă spre duminică un al 43-lea militar, ucis de un obuz de mortieră pe teritoriul israelian.
Aproximativ 20 de rachete au fost lansate în cursul nopţii. Răspunzând favorabil unei solicitări a ONU, cabinetul de securitate israelian, care regrupează principalele ministere, a acceptat iniţial să prelungească până duminică la miezul nopţii (21.00 GMT) armistiţiul umanitar care a oferit sâmbătă un moment de răgaz populaţiei din Gaza. Însă Hamas a refuzat de facto această prelungire, revendicându-şi tiruri de rachetă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii