Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Operaţiunea Tableta. Un eşec al liberalilor

Există un lucru la care toţi cei care s-au perindat pe la conducerea ţării, indiferent de partid, au excelat. Neputinţă! Şi scuze! Kilometri de scuze! Cel mai recent exemplu este licitaţia pentru cele 250.000 de tablete ce trebuiau să ajungă înainte de începerea şcolii la elevi din toată ţara, copii ce provin din familii prea sărace pentru a-şi permite un astfel de dispozitiv. Iar vreo 3.000 dintre acestea erau destinate copiilor din Brăila.

După ce s-au bătut cu pumnul în piept o vară întreagă, jurând că tabletele vor ajunge la elevi până pe 10 septembrie, ce să vezi, licitaţia a fost anulată. Doar vreo 82.000 tablete au putut fi cumpărate. Restul? O să facem, o să dregem, vom ajuta şcolile să le achiziţioneze... Aceleaşi veşnice promisiuni menite să acopere marele eşec al Guvernului şi Ministerului Educaţiei. Doar că imaginea iresponsabilităţii cu care s-a gestionat programul frumos numit “Şcoala de acasă” va rămâne o pată neagră pe CV-ul acestui Executiv.

Iar cum un moment penibil nu vine niciodată singur, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat că a aflat din presă că licitaţia pentru tablete a fost anulată de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC). Din presă!? Vă daţi seama cât de ocupată şi cât de dedicată a fost doamna ministru ca elevii să aibă pe ce învăţa, dacă a aflat din presă acest lucru? Ca să nu mai spunem că s-a spălat rapid pe mâini şi a pasat repede toată responsabilitatea pe ONAC, cel care s-a ocupat de licitaţie, cerându-i preşedintelui Iohannis să o demită pe şefa instituţiei. Iar când a fost întrebată de jurnalişti, într-o conferinţă de presă, dacă nu consideră că ar trebui să îşi dea demisia pentru acest eşec, doamna ministru mai avea un pic şi plângea de ofensată ce s-a simţit. “Am realizat eu achiziţia ca să fac asta? Responsabilitatea ministerului a fost să acorde banii necesari achiziţiei”. S-a înţeles, da? Ministerul şi-a făcut treaba. Mission accomplished.

Am tot râs de “Genunche”, de “Pamblică”, de “Abramburica”, dar nici cu ministrul “PEPSIglas” parcă nu îmi e acum ruşine, după dezastrul privind achiziţia tabletelor.

O singură concluzie trag din această poveste. Sunteţi campioni la scuze, repetenţi la găsit şi implementat soluţii. Şi asta într-o “Românie educată”.

Iar dacă tot e campanie electorală şi candidaţii la alegeri vor folosi această poveste pentru a-i ataca pe liberali, să nu uite, totuşI, că au şi ei “realizările” lor măreţe. Un exemplu este programul Lapte-Corn. Chiar aşa! Cu banii rămaşi anul trecut în acest program nu se puteau cumpăra tablete?
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii