Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Operaţia poliţistului Dobrilă a fost un succes

* agentul principal a fost transportat în Israel pe banii familiei, ai prietenilor şi ai donatorilor impresionaţi de cazul său, la aproape trei săptămâni de la producerea accidentului din Constanţa

Operaţia de vineri a motopoliţistului Cristian Georgian Dobrilă a reuşit cu brio, în prezent acesta recuperându-se sub îngrijirea atentă a medicilor israelieni. Se pare că rugăciunile celor care s-au arătat a fi alături de poliţist pe durata celor aproape trei săptămâni de chin au fost auzite şi chiar dacă şansele păreau mici, până la urmă acestea şi-au aflat rezolvarea în Ţara Sfântă. La scurt timp după ce a ajuns acolo, medicii i-au făcut o evaluare generală şi, fără să zăbovească prea mult, l-au operat, acordându-i şansa la o viaţă normală. "A fost operat vineri noapte şi este bine după operaţie. Spre deosebire de cei de aici, medicii din Israel au spus că nu are măduva secţionată sau strivită şi că se poate recupera. Deocamdată lucrurile stau bine, urmează probabil o perioadă de recuperare postoperatorie de aproximativ două săptămâni, după care va urma şi recuperarea generală", ne-a declarat scms. Bogdan Zotoi, şeful SPR Brăila.

Sprijinit de colegi, prieteni şi familie

Agentul principal a ajuns în Israel vineri seară, costul transportului până la destinaţie fiind suportat în totalitate de către familia şi prietenii acestuia. Rudele poliţistului au aşteptat până în ultima clipă semnarea documentului prin care statul i-ar fi asigurat plata transportului, însă acesta nu a mai venit, aşa că familia a luat decizia de a nu mai aştepta inutil. Conform presei centrale, Lucian Diniţă, şeful direcţiei rutiere din Poliţia Română, a precizat că "transferul poliţistului la clinica din Israel a fost posibilă datorită eforturilor comune ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Ministerului Sănătăţii, familiei victimei şi colegilor acestuia de la Rutieră". Însă pe lângă cei menţionaţi în citatul de mai sus, alături de Cristian au fost, de asemenea, şi foarte mulţi brăileni care s-au arătat solidari, dar, nu în ultimul rând, un rol important l-a jucat comunitatea motocicliştilor din România. Aceştia au făcut eforturi deosebite de a ajuta familia poliţistului să strângă banii necesari pentru operaţie. Activitatea permanentă pe site-ul "motociclism.ro", vizitele la spital, promovarea cazului sau marşul organizat la Brăila pentru sensibilizarea opiniei publice sunt doar câteva dintre faptele comunităţii moto din ţară, legate de acest caz.
Reamintim că poliţistul brăilean a fost implicat într-un accident rutier ce s-a petrecut în Constanţa, pe DN 22 C, undeva între Castelu şi Medgidia, în urmă cu trei săptămâni. Poliţistul, care era detaşat în zona litoralului pe timpul verii, s-a angajat în urmărirea Mercedesului condus de Beniamin Ţânţaş, alături de Natalia Mateuţ, care a intrat în mai multe depăşiri neregulamentare şi circula imprudent. Acesta însă nu a reuşit să-i mai ajungă din urmă pentru că a pierdut controlul motocicletei într-o curbă extrem de periculoasă şi s-a izbit de un BMW, care venea pe contrasens. În urma accidentului, poliţistul a suferit fracturi de coloană şi răni deosebit de grave, pentru care a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi apoi transportat cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a rămas internat până la data de 5 august. Atât şoferul Mercedesului cât şi pasagera acestuia au declarat că nu ştiu să fi fost urmăriţi de cineva sau să fi fost implicaţi într-un astfel de eveniment.
Categorie articol: 

Comentarii