Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ONG-urile din Braila pot infiinta centre comunitare de sanatate mintala

Ieri, la Prefectura Braila, a avut loc o sesiune de informare si promovare a cererilor de oferta de proiect din cadrul Programului Phare 2006 Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintala si dezinstitutionalizarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala - componenta B - Dezvoltarea centrelor comunitare de sanatate mintala.
Acest program este finantat de Uniunea Europeana si faciliteaza implicarea organizatiilor neguvernamentale in cresterea calitatii serviciilor de ingrijire oferite persoanelor cu probleme de sanatate mintala. Evenimentul a fost organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile care ofera asistenta tehnica in administrarea programului, pentru potentialii beneficiari.
"Cererea de oferta de proiecte isi propune dezvoltarea si promovarea serviciilor comunitare de sanatate mintala in cadrul centrelor existente (in prezent laboratoare de sanatate mintala) si centrelor independente, precum si pilotarea tipului mobil de interventie in zonele rurale sau ale oraselor mici in cadrul unui centru comunitar cu activitati in domeniul sanatatii mintale" a precizat coordonatorul programului Mihaela Mohorea.
Suma totala disponibila pentru finantarea proiectelor in domeniul sanatatii mintale este de 2.510.000 Euro, iar valoarea finantarii care se poate acorda pentru un proiect se situeaza intre 20.000 si 80.000 de euro. Pentru a fi eligibile si a obtine finantare in cadrul acestui program, organizatiile non-profit trebuie sa incheie un parteneriat cu autoritatile publice locale. Durata unui proiect nu poate depasi 12 luni.
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a organizat sesiuni de informare pentru acest program in cele mai importante orase din tara printre care si Braila. Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 11 mai 2007, ora 16.00.
Categorie articol: 

Comentarii