Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omul din Piaţa Tiananmen

Trei luni mai târziu, autorităţile chineze au hotărât să pună capăt manifestaţiilor. Soldaţii şi tancurile guvernamentale au luat cu asalt străzile Capitalei, îndreptându-se către Piaţa Tiananmen, punctul central al protestelor.
Fotografia de mai sus a surprins un moment care avea să ajungă antologic. Chinezul din imagine, cu plasele de cumpărături în mâini, opreşte întreg convoiul militar. Când primul tanc încearcă să-l ocolească, bărbatul îi taie calea din nou, refuzând să se dea la o parte, cum poate fi observat în singura înregistrare video a incidentului. Tancurile sunt nevoite să se oprească. Înaintarea lor se produce de-abia după câteva momente, când mai mulţi trecători îl îndepărtează pe curajosul chinez din faţa coloanei.
Ziarele din străinătate au scris mult despre incidentul din Piaţa Tiananmen, însă numele chinezului nu a fost făcut public nici până acum. Jurnaliştii străini au speculat că el ar fi fost executat de către autorităţile chineze sau chiar că ar trăi în continuare în apropierea pieţei unde a impresionat o lume întreagă.
Categorie articol: 

Comentarii