Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omorit in bataie de un agent de paza

Pentru ca a incercat sa fure doua sticlute cu parfum din supermarket-ul "Diana", un brailean in virsta de 27 de ani a fost omorit in bataie de un agent de paza al societatii "Ying Yang", care a decis sa-si faca singur dreptate, fara sa anunte nici macar Politia. Dupa ce i s-a aplicat corectia, Mihail Barbulescu, hotul prins de gardian, a fost dat afara pe usa din spate a magazinului si lasat linga un tomberon, dar cu ultimele puteri a reusit sa se tirasca pina acasa, unde a fost chemata Salvarea. Initial, tinarul a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, prezentind o plaga contuza frontala si fiind in coma. Datorita agravarii starii de sanatate, medicii au decis transportarea sa la Spitalul de Neurochirurgie Galati, insa victima a decedat in drum spre spital.
Duminica, a doua zi de la producerea evenimentului, deoarece exista raport de cauzalitate intre deces si leziunile victimei, agresorul, Petrica Adrian Rusu (21 de ani), a fost retinut pe ordonanta, pentru 24 de ore. Audiat la Parchet, agentul de paza nu a recunoscut ca ar fi lovit victima, desi aceasta avea multe leziuni pe corp. In instanta, insa, a revenit asupra declaratiei si a recunoscut fapta. Ulterior, el a fost prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru savirsirea infractiunii de omor. Instanta a apreciat insa ca nu prezinta pericol si a decis cercetarea sa in stare de libertate.
Politia a fost sesizata despre acest caz de personalul medical de la Spitalul Judetean de Urgenta Braila. "Cercetarile efectuate de politisti au stabilit ca victima, in seara acelei zile, aflindu-se sub influenta bauturilor alcoolice, a fost depistata de agentul de paza al unui supermarket din municipiul Braila, dupa ce a sustras doua flacoane cu parfum. In momentul in care autorul a vrut sa-l loveasca pe agent cu unul din flacoane, a fost tinut de haina si, incercind sa scape din prinsoare si sa fuga, s-a dezechilibrat, a cazut si s-a lovit la cap de o rama confectionata din lemn, a unui colet", ne-a precizat agent sef Jenel Sogor, purtator de cuvint al IPJ Braila.

Victima a fost batuta in incinta supermarket-ului

Agentul de paza care l-a depistat pe Mihail Barbulescu ne-a povestit ca l-a observat ca a intrat la raionul cu deodorante si ca a luat de acolo doua sticlute de parfum, pe care le-a bagat in geaca. "A mai umblat prin magazin, a facut citeva cumparaturi, doua sticle de bere si niste napolitane, iar cind s-a prezentat la casa am observat faptul ca parfumurile respective nu le avea in cos. Am insistat sa-i fac un control, a refuzat incercind sa iasa afara mai repede, era si foarte baut, eu l-am retinut si cind i-am facut controlul, am gasit cele doua sticle de parfum asupra lui. Am dat telefon la unitatea de interventie si a venit un coleg, un alt agent de paza, care s-a dus cu barbatul respectiv in spate, la birouri. Eu, dupa ce l-am predat pe client, am venit inapoi, la postul meu, in magazin", a precizat angajatul societatii "Ying Yang".
Pe certificatul de deces al victimei se precizeaza ca moartea a survenit in urma "socului hemoragic, hemoragie, traumatism abdominal inchis cu ruptura hepatica prin lovire cu corp contondent (omucidere)". Cu alte cuvinte, victima a decedat din cauza bataii aplicate in abdomen de catre agentul de paza.
Contactat de reporterii "Obiectiv", administratorul firmei de paza "Ying-Yang", Cornel Musat, a explicat ca asteapta ca institutiile abilitate sa se pronunte in acest caz. "Firma isi exprima regretul fata de cele intimplate pentru ambele parti implicate in acest nefericit eveniment. Cert este ca angajatii care au fost implicati in acest incident au fost instruiti, iar ceea ce s-a intimplat nu este decit o actiune personala a salariatului si va raspunde in fata legii daca se va stabili ca este vinovat. Personal, nu ma pot insa detasa de acest caz si astept ca institutiile abilitate sa lamureasca lucrurile", a precizat Cornel Musat.
Patroana supermarket-ului "Diana", Maria Sandu, a declarat, pentru PRO TV, ca Mihail Barbulescu era un "client" mai vechi de-al magazinului si ca a fost prins de mai multe ori furind de acolo: "In general, pindea cind nu eram noi in magazin, eu si sotul meu, ca ne stie masina. El locuieste prin zona si de-aia venea atit de des. Daca am fi fost noi aici, nu s-ar fi intimplat asa ceva. Sotul meu l-a luat de multe ori la mustruluit si l-a rugat sa nu mai fure din magazin. Ii mai dadea citeodata si ceva bani, ii mai dadea cite ceva de facut, si-l platea, numai sa nu mai fure. Cit priveste ceea ce s-a intimplat in seara cu pricina, eu multe nu pot sa va spun, pentru ca stiu doar ce mi-au spus fetele. El a fost vazut de agentul de paza ca a bagat pe mineca doua sticle de parfum, a trecut pe la casa, nu le-a platit, dupa ce s-a inchis bonul si agentul s-a convins ca el nu are de gind sa le plateasca, l-a oprit si l-a rugat sa se lase perchezitionat. El a opus rezistenta, l-au adus de mina in spate, aici l-au perchezitionat, i-au gast sticlutele de parfum si am auzit ca aici s-a produs altercatia. Am inteles ca el a incercat sa-l loveasca pe agent cu o sticluta de parfum, sticlele respective au fost gasite sparte, era aici un miros puternic, dar mai departe nu mai stiu, pentru ca numai agentul de paza si cu barbatul acela erau aici. Din personalul meu, nu a intrat nimeni cu ei aici, pentru ca si asa erau putini pe tura aceea".
Intrebata fiind daca are de gind sa continue colaborarea cu firma de paza "Ying Yang", Maria Sandu a confirmat acest lucru, explicind ca, in opinia sa, a fost vorba despre un accident nefericit.

Victima era divortata si avea in grija un copil de trei ani

In timp ce autorul se bucura de decizia instantei, rudele victimei sint socate de aceasta intimplare . "L-a tocat marunt, l-a facut KO si l-au aruncat linga tomberon, in spatele magazinului, pe straduta. S-a tirit pina acasa si l-au vazut vecinii. Era un om bun, nu merita asa ceva. Are un copil de trei ani si este despartit de sotie. Cine o sa aiba grija de asta micu acum? Nu se poate sa omori un om pentru doua sticle de parfum! Putea sa-l dea pe mina politiei, daca l-a prins, dar nu sa-l omoare in bataie! Ce fel de oameni sint astia, la supermarket, daca sint capabili de asa ceva?", ne-a declarat una dintre surorile celui decedat.
De aceeasi parere este si cumnatul victimei, Emil Balaban: "Nu se poate. Au furat unii case, au furat miliarde, au furat paduri si terenuri si nu i-a omorit nimeni! Pentru doua sticle cu parfum, omori omul? A gresit, am inteles, era si beat, nu stia ce face, trebuia pedepsit, dar nu asa! Putea sa cheme politia si sa-l ancheteze si eventual sa-l condamne. Facea inchisoare, daca era cazul, dar nu era omorit ca un ciine! A fost sac de box pentru ei! Certificatul medico-legal arata clar ca e omucidere si ca i-a spart ficatul".
Precizam ca Petrica Adrian Rusu a mai avut probleme cu legea, in 2004 fiind sanctionat administrativ pentru port ilegal de arma, fiind depistat in incinta restaurantului "Ascunsa", din cartierul Hipodrom, cu o sabie ascunsa in sin.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii