Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omagiu adus lui Mutu pentru evoluţia la Fiorentina: Mulţumim Mutu, fantasticul egoist!

"A plecat nepedepsit, frumos şi blestemat precum James Dean în Rebel fără cauză. Şi Adrian Mutu şi-a distrus parte din extraordinara tinereţe sportivă. În excese: dansul stupefiant al cocainei, câteva prietenii ciudate, nopţi pierdute şi bătăi prin localuri... Risipitor şi nefericit. Dar, în fond, dacă nu ar fi fost aşa, fotbalul l-ar fi dus în altă parte şi nu l-am fi văzut niciodată făcând pe fenomenul în teren îmbrăcat în tricoul viola.
Am luat ce-a fost mai bun, datorită răului. Pentru că Adrian Mutu, din Călineşti, laureat în drept la Universitatea din Bucureşti şi cu master în scoala superioară a driblingului şi a loviturilor libere, era un adevărat fenomen. Aşa cum fac marii campioni, Pato, Rooney, Eto'o, el făcea să pară uşoare lucrurile care pentru Casagrande şi Piangerelli erau caduce. Unele din golurile sale aveau aceeaşi structură melodică ca a lui Rossini şi povestile lui Garcia Marquez: ascunzând poezie complexă într-o lectură aparent uşoară. Apoi, când golul venea, el se închina ţi multumea Fiesole şi întregului stadion care urla de bucurie: «Oh, fenomenul...»", scrie La Nazione.
Ziaristul Stefano Cecchi de la La Nazione consideră că Mutu si-a făcut pe deplin datoria la Fiorentina, unde i se va simşi lipsa, chiar dacă spune despre român că a fost un "solist egoist".
"Sigur că Mutu nu a fost un jucător de grup, unul care să unească vestiarul. Mai degrabă a fost un solist, egoist aşa cum sunt ulii şi animalele sălbatice. Însă lui nu i s-a cerut să cânte la chitară în biserică sau să strângă masa atunci când au venit rudele la cină. Lui i s-a cerut altceva. Să fie un lider în teren şi să dea goluri. Si Adrian, în cei cinci ani ai săi la Fiorentina, nu a trădat niciodată, a marcat 69 de goluri în 143 de meciuri. Adrian Mutu din Călineşti va lipsi Fiorentinei", se arată în scrisoarea ziaristului.
Clubul Cesena a anuntat, joi, pe site-ul oficial, că a reuşit să îl achiziţioneze pe atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, care a semnat un contract pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon.
Potrivit presei italiene, Mutu va avea la Cesena un salariu de aproximativ 2 milioane de euro pe sezon.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii