Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Olimpicii la neogreacă şi latină

Cei mai buni elevi la limba latină s-au calificat la etapa naţională a olimpiadei, care se va desfăşura în perioada 20 - 22 aprilie, la Piteşti, judeţul Argeş.

Andreea Milea este elevă în clasa a VIII-a, la Şcoala Gimnazială Chiscani din judeţ. S-a pregătit cu prof. Daniela Caranfil, iar la faza judeţeană a olimpiadei de latină a demonstrat că merită să reprezinte Brăila în etapa următoare. Şi Diana Georgiana Slobozeanu, din clasa a IX-a a Colegiului Naţional "Gheorghe M. Murgoci", a obţinut un rezultat foarte bun la etapa judeţeană şi a reuşit să se califice la naţională. La clasă, s-a pregătit cu prof. Daniela Drăghici. Tot prof. Daniela Drăghici a îndrumat-o şi pe eleva Elena Stoean, din clasa a XI-a a Liceului Teoretic "Nicolae Iorga". Aceasta din urmă va reprezenta, de asemenea, Brăila la olimpiada naţională de latină.
Profesorul ce le va însoţi pe fete la Piteşti, acolo unde se va desfăşura concursul şcolar, este Camelia Gheorghişor.

Rezultatele la olimpiada de neogreacă, faza judeţeană

La faza judeţeană a olimpiadei de neogreacă au participat trei elevi. Maria Ecaterina Trifan este în clasa a VIII-a, la Colegiul Naţional "Gheorghe M. Murgoci" şi a reuşit să obţină nota 8,90 la olimpiadă. Nicolae Gavaz provine din clasa a V-a a Şcolii Gimnaziale "Mihai Eminescu". Acesta a obţinut iniţial nota 8,50 la faza judeţeană, însă a făcut contestaţie, iar rezultatul final este 9,50.
Cea mai mare notă, 9,60, a obţinut-o Despina Elefteraki, elevă în clasa a VIII-a, la Şcoala Gimnazială "Mihu Dragomir".

 
Categorie articol: 

Comentarii