Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Olimpicii internaţionali ai Brăilei, premiaţi de Ministerul Educaţiei

• Radu Andrei, Alex Tatomir, Maria Iordache, Alexandru Chivu şi Maria Trifan sunt cei cinci elevi brăileni care au fost premiaţi ieri în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Universitatea Politehnică din Bucureşti

 

Ieri, 20 decembrie, în Aula Universităţii Politehnică din Bucureşti, Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat festivitatea de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul şcolar 2017-2018 la concursurile internaţionale pe discipline şcolare.

La eveniment au fost recompensaţi câştigătorii a 255 de distincţii (61 de medalii de aur şi premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint şi premii II, 65 de medalii de bronz şi premii III şi 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, au fost premiate şi cadrele didactice care i-au pregătit, precum şi şcolile din care provin laureaţii.

La ediţia din acest an a galei au fost premiaţi cinci elevi din Brăila care au făcut perfomanţă la olimpiadele internaţionale. Este vorba despre Radu Andrei, absolvent al Colegiului Naţional “N. Bălcescu”, care a obţinut în anul şcolar precedent medalia de aur la Olimpiada Europeană de Fizică şi tot aur la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia. Alex Tatomir, absolvent şi el al Colegiului “Bălcescu” a câştigat medalia de aur la Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală şi medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică. Maria Iordache, fostă elevă a şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, în prezent elevă la “Bălcescu”, a fost premiată pentru medalia de bronz obţinută la Olimpiada Internaţională de Astronomie, în timp ce Alexandru Chivu, elev la “Bălcescu”, pentru medalia de argint câştigată la Olimpiada Balcanică de Geografie. Maria Ecaterina Trifan, elevă a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci” a fost răsplătită pentru premiul II obţinut la Olimpiada Internaţională a Elenismului. Olimpicii brăileni au fost coordonaţi de profesorii Aurelia Stroe, Becheanu Nicoleta, Liliana Iacob, Mariana Coman, Iulian Danielescu, Cristian Toncea şi Eirini Stalika.

“Potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaţionale au următoarele cuantumuri: 12.545 lei - premiul I absolut (obţinut cu punctaj maxim), 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei - menţiune (sau diplome echivalente). Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei - menţiune (sau diplome echivalente)”, precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. În cadrul evenimentului, vor fi acordate şi premii pentru cele mai de succes activităţi din programul „Şcoala Altfel 2018”.

Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale este de peste 2.900.000 lei.




Categorie articol: 

Comentarii