Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Olimpiada interetnica a tinerilor minoritari

Cea de-a doua editie a Olimpiadei interetnice a tinerilor minoritari a inclus in programul primei zile un spectacol de dansuri populare specific fiecarei etnii participante, dar si competitii de fotbal, volei, handbal, sah si tenis de masa, iar duminica un cros si o stafeta a veseliei.
Prima parte a fost atractiva si interesanta pentru cei prezenti in Sala Polivalenta, pentru ca tinerii participanti, imbracati in costume traditionale, au prezentat publicului un crimpei din folclorul pe care etnia l-a pastrat de-a lungul timpului.
Primii intrati in "scena" a fost echipa reprezentind etnia roma, formata din patru fete, Florentina Trufas, Iuliana Decu, Florentina Ilie si Teodora Huluta, care, impreuna cu mai tinarul dar foarte talentatul Fanel Basno, au dansat pe ritmurile muzicii din filmul Satra cit si pe ritmurile uneia dintre melodiile formatiei arabe Alpajib.
Daca romii au impresionat prin ritm, "solii" comunitatii elene au impresionat prin gratia cu care au interpretat cunoscutul dans din Zorba Grecul.
Cele cinci perechi ale etniei rusilor lipoveni au prezentat citeva dansuri traditionale, in care au impletit gratia cu ritmul si insusirile atletice mai cu seama in realizarea figurilor din traditionalul Cazaciok.
Programul artistic s-a incheiat cu o hora a minoritatilor, in care fiecare etnie a facut eforturi deosebite pentru a putea face fata specificitatii dansurilor fiecareia dintre comunitatile prezente.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii