Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Olimpiada de limba si literatura romana va deveni internationala

Incepind chiar din acest an scolar, la faza nationala a Olimpiadei de limba si literatura romana vor participa elevi si profesori de la Chisinau, ca observatori, iar de anul viitor vor fi chiar participanti, olimpiada devenind internationala.
Tot din acest an scolar, profesorii evaluatori de la olimpiada vor primi in mod obligatoriu adeverinte care le vor folosi la obtinerea de gradatii sau salarii de merit. "Eu am eliberat inca de anul trecut asemenea adeverinte, pentru ca am considerat ca asa este corect, acesti profesori fac un efort care trebuie rasplatit cumva", a explicat inspectorul de specialitate, prof. Rodica Nisipeanu.
La Conferinta Nationala a inspectorilor de limba si literatura romana, inspectorul general al Ministerului Educatiei, prof. Mina Maria Rusu a explicat ca, incepind tot din acest an, se va organiza si o faza nationala a olimpiadei de limba romana pentru clasele a V-a si a VI-a, faza care pina acum nu a fost organizata de minister. Faza nationala a olimpiadei pentru gimnaziu, clasele a VII-a si a VIII-a, va avea loc la Iasi, tot acolo urmind a se desfasura si faza nationala pentru clasele a V-a si a VI-a, sub denumirea Concurs National "Ionel Teodoreanu".
Faza nationala a olimpiadei de limba romana pentru elevii de liceu se va tine la Pitesti, pentru ca de obicei se organizeaza in orasul din care provine elevul situat pe locul I. Elevii braileni au reusit anul trecut, la Cluj, sa obtina doua mentiuni, prin Liana Voinea de la Colegiul "Murgoci", prof. Viorel Mortu, si Ioana Miron de la Colegiul "Balcescu", prof. Adriana Bogatu.
Inspectorul de specialitate, prof. Rodica Nisipeanu, a spus ca la olimpiade rezultatele depind de cit de buna este o anumita promotie. Din acest punct de vedere asteptarile pentru generatia care este acum in clasa a XII-a sint destul de mari. Ea promite, pentru ca, anul trecut, la faza judeteana, acesti elevi au obtinut doua premii I, 11 premii II, 8 premii III si 8 mentiuni. Prof. Nisipeanu apreciaza ca o buna pregatire a lor ar putea aduce chiar premii Brailei anul acesta.
Fazele pe clasa, pe scoala si pe oras vor avea loc in lunile decembrie-ianuarie. La faza pe clasa au dreptul sa participe toti elevii doritori, iar la fazele urmatoare toti cei care obtin note peste opt.
Categorie articol: 

Comentarii