Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Olguţa Vasilescu cataloghează afirmaţiile lui Băsescu pe Sănătate ca fiind "o prostie"

"Această declaraţie este o prostie. Firmele de medicamente să fie plătite decât în momentul în care ei (guvernanţii, n.r.) vor scoate acele norme ar însemna ca sistemul sanitar să se prăbuşească pentru că în momentul în care nu sunt plătite firmele de medicamente este foarte clar că nici ele nu vor livra medicamente spitalele. Sigur că vor fi foarte multe procese pe rol din această cauză şi se vor plăti foarte multe penalităţi. Până la urmă nu ştiu dacă este interesul statului să plătească mai mult decât ar face-o respectându-şi obligaţiile contractuale, adică plătind la timp acele firme. În momentul în care se vor aduna luni de neplată, vor creşte automat şi penalităţile şi sumele respective vor fi mult mai mari", a spus Vasilescu.
Ea consideră declaraţia preşedintelui drept o încălcare a statului de drept. "În al doilea rând, cred că este o gravă încălcare a statului de drept. Cum să ieşi ca preşedinte al României şi să îndemni Guvernul să nu plătească datoriile pe care le are către firmele care lucrează cu statul? E de o gravitate fără precedent", a apreciat pesedista.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că, în opinia sa, nu trebuie plătit "niciun leu" pentru arieratele din sănătate pentru medicamente până ce nu se va reglementa sistemul de achiziţii în acest domeniu.
Categorie articol: 

Comentarii