Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ofrandele de la Biserica „Sf. Împărați” au fost împărțite copiilor și nevoiașilor

* joi, după hramul Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, preoții și voluntarii parohiei au împărțit pachete cu alimente pentru 15 familii nevoiașe * ofrandele de la biserică au fost, de asemenea, împărțite copiilor și sărmanilor prezenți la slujbă

 

 

 

Rugă și filantropie în marea sărbătoare creștină de joi, 21 mai 2020, închinată Sfântului Constantin și mamei sale, Sfânta Elena - întâii împărați romani deveniți creștini, care au schimbat din temelii istoria lumii.

Hramul de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, de anul acesta, a fost unul special pentru că a fost însoțit de importante acte caritabile, de rugăciuni pentru izbăvirea de boli molipsitoare, precum și de un parastas ținut întru pomenirea ÎPS Pimen al Sucevei și Rădăuților, trecut de curând la cele veșnice.

Astfel, miercuri seară, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, de pe strada Școlilor, a fost oficiată slujba Vecerniei, cu Litia și cu Acatistul Sfinților Constantin și Elena. Cu acest prilej, pr. paroh Traian Mazăre le-a vorbit credincioșilor despre viața celor doi mari sfinți ai Bisericii Creștine, socotiți întocmai cu Apostolii. După cum ne-a precizat părintele consilier Rareș Bucur, la finalul slujbei, „toți cei prezenți au primit din partea preoților artos binecuvântat și pachete cu dulciuri și fructe”.

A doua zi, joi, după slujba Utreniei, a fost oficiată Sfânta Liturghie de hram (în fața bisericii împodobite cu drapelul național) în prezența credincioșilor, de către pr. paroh Traian Mazăre și pr. Sorin Bănuș. În timpul slujbei au fost rostite ectenii speciale pentru izbăvirea de boli molipsitoare. Credincioșii au ascultat cu luare-aminte slujba, rugându-se Domnului, fără a ține cont de ploaie și de restricțiile generate de pandemia care a lovit o lume întreagă.

„După Sfânta Liturghie, au fost săvârșite slujba de mulțumire pentru toată facerea de bine primită de la Dumnezeu, precum și parastasul pentru Înaltprasfințitul Părinte Pimen și ctitorii acestei biserici, trecuți la cele veșnice. Programul liturgic s-a încheiat cu predica părintelui Sorin Băruș, în care au fost subliniate aspecte importante din viața și activitatea celor doi sfinți ai erei bizantine și mari ctitori de biserici. Toate ofrandele pregătite în ziua de hram au fost oferite copiilor, oamenilor nevoiași, precum și celor prezenți”, a mai precizat pr. consilier.

Mai mult, la finele slujbei de la Biserica „Sf. Constantin”, preoții și voluntarii parohiei s-au deplasat și au oferit pachete cu alimente neperisabile, fructe și dulciuri pentru 15 familii nevoiașe. Acțiunea filantropică s-a desfășurat cu sprijinul credincioaselor din comitetul parohial al bisericii.

 
Categorie articol: 

Comentarii