Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oficialii galateni iau in ris actiunea prefectului de Braila

Autoritatile galatene se declara surprinse de decizia prefectului Brailei, Nicolae Mitroi, de a contesta in instanta valabilitatea documentelor de urbanism emise de municipalitatea galateana pentru cartierul "Dimitrie Cantemir", cunoscut si sub numele de "Siret". Desi, teoretic, dupa spusele presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, in urma numeroaselor negocieri purtate pina acum, galatenii ajunsesera sa admita faptul ca zona celor 1.000 de ha se afla pe raza administrativ-teritoriala a judetului Braila si de aici trebuie luate toate actele de urbanism necesare, mai nou, prefectul si primarul de Galati se declara uimiti de aceste pretentii ale brailenilor.
Intr-o conferinta de presa, prefectul Mihai Capra si primarul Dumitru Nicolae au spus ca nu se asteptau la o astfel de reactie din partea Prefecturii Braila si s-au aratat linistiti in ceea ce priveste soarta acestei actiuni in instanta, dat fiind ca, potrivit lui Capra, "ei au avut la dispozitie un an de zile, ca sa atace actele respective. Cum acel an, de cind au fost ele emise, a trecut, nu mai e nimic de facut. Este prea tirziu sa conteste acum valabilitatea lor".
La rindul sau, edilul Galatiului s-a aratat indignat de pretentiile absurde ale brailenilor de a prelua sub tutela administrativ-teritoriala cartierul "Dimitrie Cantemir", dupa ce municipalitatea galateana a investit acolo bani grei. Dumitru Nicolae a declarat ca, in opinia lui, s-a facut o greseala la momentul emiterii HG 512, prin care cele 1.000 de ha de pe raza judetului Braila erau transferate in proprietatea si administrarea municipiului Galati, si anume aceea ca in acel text de HG nu s-a prevazut clar si faptul ca toate documentele de urbanism si actele de identitate pentru locuitorii zonei respective vor fi emise tot de Galati. Nicolae i-a asigurat pe ziaristi ca totul va fi in regula cu cartierul Siret, si a anuntat ca are de gind sa continue constructia de blocuri ANL in zona respectiva. Cei doi oficiali galateni s-au declarat nemultumiti ca Braila a facut asemenea gesturi, tocmai cind discutiile despre infiintarea zonei de dezvoltare intercomunitara intre cele doua orase mergeau atit de bine si au precizat ca vor solicita o rezolvare a situatiei la Guvern.
Contactat telefonic, subprefectul Brailei, Mircea Fudulaiche, ne-a declarat ca nu exista un termen-limita pentru contestarea in instanta a actelor respective, intrucit acestea sint lovite de nulitate:
"Deoarece s-a incalcat competenta materiala si teritoriala, actele respective sint lovite de nulitate, astfel incit nu exista termen de decadere. Urmeaza sa se stabileasca o data la care se va judeca si eventual daca cei din Galati ridica aceasta exceptie, ramine ca instanta sa se pronunte, prin acceptarea ei sau prin respingere si trecerea la judecarea cauzei pe fond".
Data fiind reactia oficialilor galateni la actiunea Prefecturii Braila, este clar ca, de fapt, toate asa-zisele negocieri intre autoritatile din cele doua judete, pe tema miei de hectare si toate promisiunile galatenilor erau doar o modalitate de a trage de timp, pentru depasirea termenului-limita pe care il invoca acestia, acum. Asta, in timp ce presedintele Consiliului Judetean Braila si prefectul judetului
se fereau sa faca declaratii acide, pentru a menaja autoritatile galatene.
Categorie articol: 

Comentarii