Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oficial! Viorel Botea, noul şef al IŞJ Brăila

• profesor de matematică la Colegiul “Bălcescu”, acesta a fost numit inspector şcolar general prin detaşare în interesul învăţământului, până la data de 31 august 2019 • la 1 septembrie Ministerul Educaţiei va emite un nou ordin de detaşare, pentru anul şcolar 2019-2020 • postul de adjunct va fi ocupat de Romeo Mocanu, prof. de limba engleză la Colegiul “Murgoci”

 

Viorel Botea şi Romeo Mocanu sunt noii inspectori şcolari generali. Informaţia a fost confirmată de inspectorul şcolar general adjunct Dan Gheorghiţă, la solicitarea redactorilor “Obiectiv”. Acesta a confirmat că ieri au fost emise ordinele de detaşare în interesul învăţământului pentru cei doi profesori. Conform ordinului, detaşarea este valabilă până la încheierea acestui an şcolar, adică până pe 31 august 2019, Viorel Botea va fi inspector şcolar general, iar Romeo Mocanu va ocupa funcţia de inspector şcolar general adjunct. Ulterior, de la 1 septembrie vor fi emise alte două ordine de detaşare pentru anul şcolar 2019-2020.

Viorel Botea, profesor de matematică la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” şi consilier judeţean PMP, s-a mai aflat la conducerea ISJ Brăila în perioada 2009-2012, iar în vara anului 2018 a fost numit pentru scurt timp în funcţia de adjunct. Romeo Mocanu, profesor de limba engleză la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, a fost inspector şcolar general adjunct tot în perioada 2009-2012. Iată că cei doi vor face din nou echipă.

Reamintim că mandatul inspectorului şef al ISJ Brăila, prof. Cătălin Canciu, a expirat pe 14 august. Canciu a câştigat mandatul prin concurs, în august 2015. A fost demis de două ori de către miniştrii social-democraţi care s-au perindat pe la Educaţia, însă de fiecare dată a câştigat în instanţă dreptul de a fi repus pe funcţie. Odată încheiat mandatul, Cătălin Canciu se va întoarce la catedra de geografie de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”.
Categorie articol: 

Comentarii