Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oficial, le merge rau!

Daca politicienii se intrec in achizitionarea de terenuri, imobile, masini 4x4, tablouri, bijuterii si multe alte valori, prin casele si buzunarele inspectorilor scolari cam bate vintul. Dovezile ca personalul din invatamintul brailean este modest din punct de vedere financiar, chiar si la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean, sint declaratiile de interese si avere ale inspectorilor scolari. Din cei 23 de inspectori scolari, declaratiile de avere au putut fi vizualizate numai la 21 dintre ei. Declaratiile de avere ale inspectorilor Paul Prus si Catalin Canciu nu au putut fi accesate.
In majoritatea cazurilor, inspectorii detin o casa, eventual o masina si multe datorii in banci. Zece dintre angajatii ISJ-ului sint datori vinduti la banci, sumele imprumutate fiind chiar de ordinul zecilor de mii de euro. In unele declaratii de avere ale inspectorilor, partenerii de viata au venituri mai mari sau chiar duble.
Proaspatul inspector scolar general, Iulian Danielescu, si-a completat declaratia de avere pe 24 iulie, si asta pentru ca a luat postul in primire pe 11 iulie. Asadar, venitul inspectorului general incasat pe anul 2007, din functia de profesor la Colegiul National "Nicolae Balcescu" a fost 16.733 lei (167 milioane de lei vechi), iar sotia sa a adus in casa 10.420 lei. Familia Danielescu mai detine patru terenuri intravilane si unul agricol, un apartament, doua case, un autoturism Daewoo Cielo, unul Renault Megane si o barca cu motor. Mai trebuie mentionat faptul ca Iulian Danielescu detine 50% din actiunile S.C "Electro CSI" SRL. Daca toate acestea sint trecute in contul familiei inspectorului general, mai trebuie adaugat ca datoriile la banci se ridica la 25.830 euro, plus 30.702 lei.

Topul cistigurilor la ISJ

De departe, cel mai mare venit anual obtinut de angajatii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean il are inspectorul scolar general adjunct, Lucica Visalon, care se afla in echipa de conducere a inspectoratului de la 1 septembrie 2005. Aceasta a incasat anul trecut nu mai putin de 30.048 lei (300 milioane de lei vechi), iar sotul sau, 16.120 lei. De asemenea, inspectorul scolar general adjunct detine 357 de actiuni la "Braiconf" si este printre putinii inspectori care nu au datorii la banci. Familia Visalon se poate lauda cu doua terenuri agricole si o ferma in comuna Viziru, un apartament, dar si cu un autoturism Aro, o Dacia, doua tractoare si doua semanatori.
Pe locul doi se claseaza Maria Stefan, inspector scolar minoritati si imagine. Aceasta a incasat anul trecut 28.334 lei (283 milioane de lei vechi), la care se adauga 1.800 lei proveniti din traduceri.
Mihaela Daniela Turcu, inspector de specialitate invatamint profesional si tehnic, ocupa locul trei. Inspectorul a cistigat in anul 2007, 28.518 lei iar sotul sau, 13.440. Familia Turcu mai are o masina, o casa si 11.000 de euro datorie la banca. Urmatorul loc este ocupat de inspectorul pentru invatamint primar, Ion Marin. Suma incasata anul trecut s-a ridicat la 25.498 lei. Inspectorul mai are in proprietate un apartament si o masina. Pe pozitia cinci se situeaza inspectorul pentru management educational, evaluare si dezvoltare institutionala, asigurarea calitatii, Victoria Negulescu. Aceasta a realizat anul trecut 24.555 lei, iar sotul, 20.000 lei. Familia Negulescu mai are un teren agricol in Tufeni, Arges, doua apartamente si un autoturism marca Skoda Octavia. Inspectorul are 8.000 euro si 20.000 lei, datorii la banca.
Inspectorul pentru activitate educativa formala si informala, Viorica Tanase, se claseaza pe locul sase, cu suma de 22.836 lei si mai detine un autoturism marca Chevrolet Spark si un apartament. Locul sapte este ocupat de Camelia Costea, inspector de biologie, care a incasat anul trecut 20.406. Familia Costea mai are in posesie un teren intravilan in judet, un apartament in oras, doua case in mediul rural si un autoturism Dacia 1310. Datoriile la banca se ridica la 24.700 lei. Pe locul opt, cu un venit anual de 18.216 lei, la care se aduga inca 2.765 lei proveniti din activitati didactice, se claseaza Ana Maria Zlavog, inspector de limba si literatura romana. Inspectorul nu detine alte bunuri si nici nu are datorii in banca. Aproape de jumatatea clasamentului se afla Mihail Dafinei, inspectorul de fizica. Acesta a incasat anul trecut 17.600 lei plus 1.512 lei inregistrati din activitatea P.F. La aceste venituri, in contul familiei Dafinei se mai adauga trei terenuri intravilane si doua agricole, o casa in oras, una la tara si un autoturism Olcit. De asemenea, toate acestea se condimenteaza cu un imprumut in banca, care se ridica la 21.600 lei. Pe locul zece, in topul "avutilor" de la ISJ este Romeo Cezar Mocanu, inspector scolar integrare europeana si programe comunitare. Inspectorul a incasat anul trecut 16.673 de lei, la care s-au adaugat 800 lei proveniti din activitati didactice. Acesta are in proprietate un apartament si o masina.
Pe ultimele locuri ale clasamentului se afla Daniel Panturu, inspector de chimie, Florin Grecu, inspector de religie, Aurelia Stroe, inspector invatamint particular - alternative educationale, inspector perfectionare si formare continua, Daniel Voinea, inspector scolar invatamint special si centre logopedice, inspector scolar discipline socio-umane, Stefan Teodor Sipos, inspector de specialitate arte.

In unele cazuri, partenerii de viata au venituri mai mari

Sotii sau sotiile unor inspectori scolari cistiga uneori mult mai bine decit acestia, fiind angajati la firme private sau detinind alte posturi importante. Sotul inspectorului pentru managementul resurselor umane Aristica Balaban a adus acasa, anul trecut numai putin de 59.500 lei. Acesta lucreaza in cadrul Oficiul Judetean de Telecomunicatii Speciale Braila. Familia Balaban mai are un teren agricol in comuna Fintinele, judetul Suceava, un apartament in Tulcea, de pe urma caruia incaseaza anul o chirie de 14.400 lei si un Matiz.
Un alt caz concret este in familia inspectorului Maria Stefan. Sotul acesteia imbunatateste viata din punct de vedere financiar cu 45.944 lei. Acesta este seful biroului vamal din Braila.
Si sotul inspectorului Camelia Costea, scoate din functia de comisar, 23.529 lei anual.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii