Mergi la conţinutul principal

Ofiţerul Cîmpeanu rămâne sub control judiciar

Pus sub control judiciar încă din luna mai, comisarul Cornel Cîmpeanu din cadrul IPJ Brăila, acuzat de fapte de corupţie, nu scapă de această măsură. Judecătorii Tribunalului Brăila au decis menţinerea controlului judiciar cu unele obligaţii pentru inculpatul în cauză. Oricum, acesta a formulat contestaţie iar cauza a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, unde se va lua decizia finală. "Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă prin ordonanţa din data de 03.05.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi, faţă de inculpatul Cîmpeanu Cornel cercetat sub aspectul infracţiunilor de: abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi favorizarea făptuitorului, ambele în concurs formal de infracţiuni. Menţine obligaţiile impuse inculpatului pe timpul măsurii controlului judiciar. Atrage atenţia inculpatului că, în cazul încălcării cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive sau a arestului la domiciliu. Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar va fi realizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila - Serviciul de Investigaţii Criminale - Biroul Supravegheri Judiciare. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare", este soluţia dată de Tribunalul Brăila, la data de 30 august.
În iunie 2016, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a ofiţerului. După cum v-am informat, Cornel Cîmpeanu este acuzat de fapte de corupţie şi fapte conexe comise în anul 2011, pe când era la Cercetări Penale. Inculpatul, în calitate de ofiţer de poliţie cu atribuţii pe linia cercetării penale, cu ştiinţă, a readministrat probatoriul existent într-un dosar pe care-l instrumenta. Practic, s-a făcut propunerea unei soluţii favorabile faţă de o persoană învinuită pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Legat de acuzaţiile la adresa lui Cîmpeanu, surse autorizate ne-au relatat faptul că ofiţerul, fost şef al Poliţiei Rurale, ar fi protejat un prieten al unui interlop din Chercea. "Era vorba despre prietenul lui Piciu din Chercea, care i-a rupt unuia picioarele", au spus surse din cadrul anchetei. Anul acesta, ofiţerul Cîmpeanu ar fi ieşit se pare la pensie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro