Mergi la conţinutul principal

Oferta invatamintului superior din Braila (III)

Oferta cursurilor de zi pentru Braila se incheie cu cea a Facultatii de Inginerie Braila. In numerele anterioare am prezentat si oferta cursurilor de zi de la Universitatea "Constantin Brancoveanu", de la Facultatea de Management si Marketing in Afaceri Economice si Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii.
Pentru a constata daca o facultate din cadrul unei universitati este
acreditata sau autorizata, viitorii candidati trebuie sa consulte HG
916/2005, si mai ales daca au voie sa tina cursuri
in sistemul IDD sau fara frecventa. Documentul in care sint
precizate si aceste amanunte este HG 940/2004. Orice candidat
trebuie sa solicite, chiar si in cazul institutiilor de stat, documentele
care atesta ca o anume specializare este acreditata sau autorizata
sa functioneze la Braila. Aceste documente ar trebui sa fie afisate
intr-un loc vizibil.

Cursuri de zi - Facultatea de Inginerie Braila

Admiterea la Facultatea de Inginerie Braila, din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati se face pe baza de dosar. Dupa admiterea din vara, au mai ramas noua locuri fara taxa si 96 cu taxa, structurate astfel: "Inginerie mecanica" - 3 fara taxa si 21 cu taxa, "Inginerie si management in constructii - 3 locuri fara taxa si 21 cu taxa, ingineria mediului - 3 locuri fara taxa si 19 cu taxa si Agricultura - 36 de locuri cu taxa. Absolvirea fiecarei specializari asigura, dupa patru ani de studii obtinerea calificarii de inginer diplomat. Specializarea "Inginerie mecanica" se bazeaza pe dezvoltarea modelarii teoretice si experimentale a proceselor mecanice fundamentale, pentru modernizarea metodelor de calcul si imbunatatirea preciziei de dimensionare a elementelor mecanice.

"Inginerie si Management in Constructii"

Cei care opteaza pentru specializarea "Inginerie si Management in Constructii" obtin o dubla competenta, tehnica si economica. Conducerea institutiei a precizat ca aceasta specializare utilizeaza in cadrul pregatirii baza materiala si laboratoare de specialitate formate pentru pregatirea in domeniul ingineriei mecanice, respectiv utilaje de constructii, ingineria si managementul resurselor tehnologice in constructii, inginerie industriala, instalatii de proces. Structura disciplinelor in totalul celor 4 ani de studii este urmatoarea :
19 % discipline fundamentale - analiza matematica, algebra, matematici speciale, desen tehnic, chimie, fizica, grafica asistata, metode numerice, 35 % discipline de profil tehnic si economic din care: mecanica, studiul materialelor, design industrial, rezistenta materialelor, electrotehnica, termotehnica, stabilitatea si dinamica constructiilor, 33% discipline economice de profil - introducere in economie generala, contabilitate, calcul pret si cost, management, analiza valorii, finante credit, politica economica, marketing, merceologie si comert, 9% stiinte juridice - drept public, dreptul proprietatii, drept comercial, legislatie si tehnica tranzactiilor comerciale, 30 % discipline de specialitate tehnica si economica - constructia structurala a utilajelor tehnologice, tehnologia repararii masinilor si utilajelor, curs general de constructii, previziune macroeconomica, managementul proiectarii si cercetarii, eficienta investitiilor, iar diferenta pina la 100% : practica informatica, industriala si economica. Pregatirea simultana in doua profile va permite absolventului o gindire si o capacitate decizionala de sinteza, pe baza atit a principiilor tehnice, cit si economice, permite gasirea unui loc de munca atit in compartimentul tehnic, cit si in cel economic al oricarui agent economic.

"Ingineria mediului"

Specializarea "Ingineria mediului" pregateste ingineri cu competente in domeniul protectiei mediului, vor monitoriza conditiile de mediu, va autoriza functionarea institutiilor in conditii corecte referitoare la protectia mediului, va realiza planuri de masuri in cazul accidentelor ecologice si va realiza studii de impact asupra mediului. Pregatirea teoretica asigura cunostinte fundamentale de:
fizica, chimie, biologie, matematica, dar si tehnice, referitoare la metodele specifice de interactie a activitatii umane cu mediul natural.

"Agronomie"

Specializarea "Agronomie" pregateste specialisti in agricultura generala, iar in ultimii doi ani studentii beneficiaza de un program de specializare in profilul "agricultura ameliorativa". Programul de pregatire a fost organizat corespunzator specificului fondului funciar al zonei in care functioneaza facultatea si in care isi vor desfasura viitorii absolventi activitatea. Studentii isi vor insusi metodele, procedeele si tehnicile diferentiate corespunzator conditiilor de lucru, pentru protectia solului si mediului. In programul de pregatire al viitorilor ingineri agronomi a fost prevazuta o serioasa instruire de specialitate in domeniul cresterii animalelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro