Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oferta bogata pentru activitatile extrascolare

Duminica dimineata, in curtea Palatului Copiilor erau sute de parinti si copii emotionati pentru ca se deschideau oficial cursurile institutiei. La eveniment a participat, alaturi de directorul Angelica Toncea si de profesori si inspectorul scolar general Iulian Danielescu. In cuvintul de deschidere, directorul Palatului Copiilor, prof. Angelica Toncea, a vorbit despre construirea in acest an a unui nou sediu pentru Palat, finalizarea restaurarii navei Borcea si despre posibilitatile pe care le are tinara generatie de a-si cultiva hobby-urile. A prezentat si gama larga de cercuri cu care vine in intimpinarea cererilor elevilor si parintilor: informatica, dans modern, teatru, ziaristica, desen-pictura, navomodele, aeromodele, dans popular, muzica populara, cultura si civilizatie franceza, cultura si civilizatie engleza, chimie experimentala, tenis de cimp, sah sau orientare turistica, pentru a aminti numai citeva dintre cercurile existente. Profesoara Angelica Toncea a evidentiat si baza materiala generoasa care sta la dispozitia copiilor. Palatul Copiilor Braila este singurul din tara care are baza sportiva serioasa, cu terenuri de tenis, handbal si pista de atletism, in care s-au investit anul trecut 4 miliarde de lei vechi. "In functie de cerinte vom reusi sa infiintam si alte cercuri, mai ales daca avem atit sprijinul autoritatilor, al Inspectoratului Scolar, cit si sprijinul parintilor. Vom avea deschidere pentru comunicare si colaborare", a spus directorul Palatului Copiilor, prof. Angelica Toncea.
Inspectorul scolar general Iulian Danielescu a asigurat profesorii si elevii de tot sprijinul sau in derularea activitatilor si le-a recomandat sa promoveze cit mai multe rezultate obtinute, atit prin presa, cit si cu alte mijloace. "Palatul Copiilor are tot sprijinul nostru financiar, pentru ca in acest an se va demara investitia pentru noul sediu. Mi-as dori ca la Palatul Copiilor sa vina cit mai multi elevi, pentru ca activitatile extrascolare sint benefice atit pentru ei, cit si pentru parinti, pentru comunitate. Va urez sanatate si spor la treaba in noul an", le-a spus elevilor, profesorilor si parintilor inspectorul scolar general Iulian Danielescu.
In continuare, fiecare profesor si-a prezentat cercul, dupa care copiii si parintii, insotiti de profesori, au trecut in ateliere.

Angelica Toncea, noul director de la Palatul Copiilor si Elevilor Braila

Noul director al Palatului Copiilor si Elevilor Braila este profesorul de informatica Angelica Toncea. A fost numita in functie pe 1 septembrie. Timp de 10 ani, Angelica Toncea a predat informatica la Liceul Teoretic "Panait Cerna": "De cind am terminat facultatea am lucrat numai la "Cerna", iar timp de opt ani am fost diriginte. Anul trecut am avut foarte multe colaborari si am organizat diverse actiuni alaturi de Centrul Antidrog Braila. Din 2004 am facut parte din echipa care a realizat proiectul managerial al liceului. Alaturi de elevii mei am obtinut, de-a lungul timpului, rezultate bune la concursuri judetene pentru tehnologia informaticii. De altfel, am terminat un curs de formare in domeniul inspectiei scolare, dar si diverse cursuri de specialitate".
In ceea ce priveste planurile de viitor ale noului director, Angelica Toncea spune ca si-a propus sa se implice mai mult in popularizarea activitatilor de la Palatul Copiilor si Elevilor. "Eu voi incerca ca lucrurile sa mearga cit se poate de bine. Imi doresc sa ma implic mai mult in popularizarea activitatilor de la Palat. De asemenea, imi doresc sa gasesc diverse forme de a atrage mai multi copii spre cercurile noastre, avind in vedere faptul ca aici vin pentru o pasiune, un hobby. Sper ca totul sa fie bine!", a mai punctat Angelica Toncea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii