Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Octavian Morariu: Am fost emotionat si onorat sa port flacara olimpica

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca a fost o onoare sa poarte pe strazile Romei flacara olimpica a JO de iarna din 2006 .
"Pentru mine a fost prima oara si m-am simtit la fel de mindru ca acum 20 de ani, cind am fost primul roman care a jucat in selectionata de rugby Barbarians. A fost ceva unic", a declarat presedintele COSR, Octavian Morariu.
El a povestit ca a purtat torta olimpica, care avea o greutate de 2,800 kilograme si 80 de centimentri inaltime, pe o distanta de aproximativ 400 de metri. "Am alergat pe Via Marconi, din Roma, iar torta am preluat-o de la o studenta localnica, care isi cistigase acest drept printr-o tombola", a explicat Morariu.
Oficialul roman a mai spus ca fiecare purtator al tortei olimpice a avut parte de un instructaj special inainte de a intra pe traseu. "Cu doua ore inainte am fost instruiti cu totii. Cel mai important a fost sa invatam corect cum sa lucram cu flacara tortei, care functioneaza cu gaz. Ni s-a aratat cum s-o tinem, la distanta de corp, ca sa nu atingem uniformele de fis speciale care ni s-au dat", a explicat presedintele forului olimpic roman, Octavian Morariu.
Conducatorul COSR s-a aratat impresionat de dimensiunea pe care au dat-o organizatorii evenimentului. "Nu se leaga doar se sport. Au implicat oameni din toate paturile sociale si au transformat totul intr-un eveniment de mare anvergura. Astazi, printre presedintii de comitete olimpice europene care au purtat torta s-au aflat si oameni simpli", a declarat Octavian Morariu.
Flacara olimpica a ajuns, miercuri, la Roma, si urmeaza sa fie purtata pina la Torino, unde va avea loc, pe 10 februarie 2006, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna. Timp de 64 de zile, flacara olimpica, purtata de 10.001 de persoane, va parcurge 11.300 de kilometri si va trece prin 104 orase italiene. Vineri, fosta canotoare Elisabeta Lipa va purta si ea flacara olimpica pentru a XX-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna de la Torino.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii