Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Octavian Cartas este vicecampion al Romaniei la sah

La nationalele de anul acesta de la Amara, sahistul brailean cu cel mai valoros palmares la nivelul juniorilor, Octavian Cartas, elev in clasa a XI-a la CN "Nicolae Balcescu" a fost unul dintre favoritii la medalia de aur la categoria de virsta baieti 18 ani, sectiune pentru care s-au inscris 30 de concurenti. Pregatit de catre fostul antrenor al loturilor olimpice ale Romaniei, maestrul international Mihai Pavlov, sahistul brailean a cistigat fara probleme primele trei meciuri, preluind fotoliul de lider al competitiei. Au urmat doua remize si o partida extrem de dificila in compania celui care avea sa devina campion national, Tudor Sfirtog de la CSM Alba Iulia. In acel meci Octavian Cartas a incercat o schema complicata pe care nu a reusit sa o duca la bun sfirsit si a pierdut, cedindu-i adversarului sau prima pozitie din clasament.
Braileanul a continuat traseul foarte bun invingidu-i apoi pe rind pe Sergiu Boros (LPS Satu Mare) si pe Bogdan Girbea (Politehnica Iasi), succese ce i-au permis sa se mentina la jumatate de punct in urma ocupantului primului loc.
In runda a noua, Cartas a remizat cu Victor Ocnarescu de la Clubul central de sah din Bucuresti si a obtinut medalia de argint.
In palmaresul sportivului brailean figureaza si trei titluri nationale, unul la categoria de virsta 10 ani, doua la categoria de virsta pina in 14 ani, toate in perioada in care se pregatea la Palatul Copiilor din Braila sub bagheta antrenoarei Luiza Doroftei.
Categorie articol: 

Comentarii